Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nancy en Twan van MONDiART a Dutch Brands Company:

"We willen graag de wow-factor in de winkel zijn"

Zoals bekend heeft Dutch Brands Company (DBC), gevestigd in Den Bosch, het merk MONDiART en de daarbij behorende collecties overgenomen. Twan Schraven is de kartrekker van het creatief productiebedrijf MONDiART a Dutch Brands Company, daarbij bijgestaan door onder andere Nancy van der Drift. Inmiddels is de 700m2 grote, twee verdiepingen tellende showroom, die vooral een huiselijke sfeer uitstraalt, aan de Europalaan 9 in 's-Hertogenbosch gereed.


Nancy van der Drift en Twan Schraven, poserend in de showroom.

Het merk MONDiART staat natuurlijk als een huis. Twan geeft aan dan ook heel erg blij te zijn dat hij het merk nog verder mag gaan uitbouwen. Het nieuwe bedrijf DBC moet natuurlijk wel als groothandel vanaf het nulpunt worden opgebouwd. "We staan weer met onze voeten in de klei, maar hebben er inmiddels weer veel lol in. Er worden weer orders geplaatst. Tegelijkertijd beseffen we dat onze klanten weer vertrouwen moeten krijgen. We zijn druk met de productie van onze collecties, met zoals gezegd een grote focus op textiel. We doen alles in eigen huis, van productie tot de logistiek", vertelt Twan. "De producten die we op de markt brengen zijn uniek: wevingen, art reproducties op prachtige stoffen met een akoestisch dempend effect."

Wow factor
"De fantastische samenwerkingen met kunstenaars, ontwerpers en architecten maakt dat we met onze collecties een geheel eigen gezicht neer zetten. We willen heel graag de wow factor in de winkel zijn. Onze werken zijn stuk voor stuk eyecatchers waardoor de consument getriggerd wordt. We verhandelen ze voor eerlijke, faire prijzen. En het wordt ook nog eens in Nederland gemaakt, goed voor de ecologische voetafdruk", stellen Nancy en Twan.



Meubelwinkels
Het jonge bedrijf MONDiART a Dutch Brands Company wil vooral persoonlijk opereren. Twan: "De lijnen zijn kort en duidelijk, we willen onze klanten graag goed informeren over de verschillende collecties. We zijn erg actief op social media, niet alleen om onszelf te promoten maar ook om de consument kenbaar te maken wat er zoal te koop is in de winkel bij hen in de buurt. Zeker voor meubelzaken is het interessant om ze met onze producten te helpen. Voor het vloerpersoneel zijn met name de geweven kunstwerken mooie producten, zeker als ze als kunst benaderd worden. De consument krijgt met zo'n kunstwerk toch iets speciaals in huis. Het zorgt voor een andere aankoopbeleving. Wij produceren vele kunstwerken als limited editions van 50 tot aan 250 stuks, om te zorgen dat er wereldwijd niet al te veel van hetzelfde kunstwerk in omloop is en de consument daarmee zeker weet een uniek kunstwerk te bezitten."

Het is kunst waar je blij van wordt en dat je na een jaar niet wegdoet. Doordat het om gelimiteerde oplages gaat, is het een waardevast artikel. Het kan ook in omloop blijven, maar natuurlijk ook een keer van eigenaar wisselen, geheel passend in de tijdsgeest van nu. Bij ieder gelimiteerd werk ontvangt de eigenaar een genummerd certificaat van echtheid.

MONDiLAB
In het gebouw is ook het MONDiLAB ondergebracht. Het lab zorgt voor de creatieve input en collectie ontwikkelingen van onder andere de Dutch Brands Company labels: Home Couture Shop, MONDiART, ArtMuze en verschillende private labels. MONDiLAB is goed beschouwd een creatieve speeltuin, de plek waar professionele makers komen voor innovaties in het textiele ambacht. Ontwerpers, kunstenaars, interieurarchitecten en experts vertalen hier hun originele werk naar nieuwe collecties en merken in oa textiel. De collecties vinden hun weg naar de diverse labels van DBC of gaan hun eigen leven leiden als private label.

"Eén van onze speerpunten is textielbehang, waarvan we de eerste samples in Milaan hebben laten zien. Daar is goed op gereageerd. We leveren textielbehang in breedtes variërend van 100 tot 130 cm. Ideaal voor projecten waar de ontwerper en architect hun idee helemaal vorm kunnen geven van behang, gordijn, vloer, meubelstof tot kunst, waarbij hun duidelijke creatieve handtekening zichtbaar wordt. De (interieur)architecten en projectinrichter die op zoek is naar iets speciaals, is hier op het juiste adres. "



Twan Schraven tot slot: "Een uitnodiging voor de feestelijke opening van MONDiART a Dutch Brands Company volgt nog. We hopen zowel nieuwe als bestaande klanten te mogen begroeten in Den Bosch."

Meer informatie:
MONDiART a Dutch Brands Company
www.mondiart.com

MONDiLAB
www.mondilab.com