Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Subtiel kleurenspel van aardse tinten en verfijnde materialen'

Designstudio Wolterinck maakt de wereld mooier door totale woonbeleving te regisseren

De wereld mooier maken, door de totale woonbeleving te regisseren. Dat is het motto van interieurdesigner Marcel Wolterinck, die met zijn gelijknamige designstudio de interieurs van de meest exclusieve huizen ter wereld ontwerpt. Zijn ideeën reiken steeds verder en momenteel kunnen zelfs interieurliefhebbers er terecht bij de Wolterinck Store voor exclusieve meubelen en accessoires. 

Schoonheid
In het Gooise dorp Laren kunnen de bezoekers en inwoners er niet om heen. De mooie entree van de designstudio aan de Zevenend 33E, waar metershoge bomen de bezoekers direct in sfeer verwelkomen. Schoonheid creëren, vanuit die behoefte is Wolterinck ontstaan. Founder en creative director Marcel Wolterinck (Groenlo, 1960) begon zijn carrière als meesterbinder, de hoogste graad in de bloemsierkunst. Lange tijd had hij zijn eigen bloemenzaak en verzorgde hij de aankleding van grote evenementen in binnen- en buitenland. Zo decoreerde hij o.a. vijf keer een evenement op de Amerikaanse ambassade in Washington, waarvan één keer met 11.000 tulpen!

Maar zijn ideeën reikten verder. Steeds vaker werd hij gevraagd om de interieurs van exclusieve huizen op de mooiste plekken op aarde te ontwerpen. De overstap naar de interieurwereld was een feit en het duurde niet lang of daar kwamen architectuur, tuinen en productdesign bij. Zo groeide Wolterinck uit tot het bedrijf dat het vandaag de dag is: een high-end ontwerpstudio voor interieurs, exterieurs, tuinen en producten én een showroom in hartje Laren, de Wolterinck Store, waar interieurliefhebbers vijf dagen per week terecht kunnen voor exclusieve meubelen en accessoires, de mooiste salontafelboeken en kunst uit binnen- en buitenland. In de schitterende hoge ruimtes, die overal in het pand te zien zijn, de tuin en de oranjerie van de Wolterinck Store komen de stijl en sfeer van de wereld van Wolterinck tot leven. Zo ook in de boeken die Wolterinck in de loop der jaren heeft uitgegeven.



Bevlogen
Het team is in de loop der jaren ook enorm uitgebreid met 31 bevlogen architecten, designers, stylisten en andere professionals. ''Kenmerkend voor de werkwijze van het team is dat ontwerpen in nauwe samenspraak met de klant tot stand komen. Een Wolterinck-ontwerp is maatwerk, op alle niveaus. De klant wordt daarbij volledig ontzorgd. Hoewel geen twee ontwerpen van Wolterinck hetzelfde zijn, wordt in alle projecten een subtiel kleurenspel van aardse tinten en verfijnde, veelal natuurlijke materialen toegepast. Ook een mix van merken is kenmerkend voor Wolterinck, evenals een optimale balans tussen functionaliteit en schoonheid. 


De nieuwe Bassano-loungecollectie, ontworpen voor Borek. 

Outdoor
Binnen en buiten zijn bij Wolterinck onlosmakelijk met elkaar verbonden. ''Dat komt het best tot zijn recht bij projecten waarbij wij zowel het exterieur van een woning, als het interieur en de tuin ontwerpen, maar ook bij het herinrichten van een bestaande tuin is de verbinding tussen binnen en buiten leidend.'' Om deze reden heeft Wolterinck ook voor Borek een nieuwe collectie buitenmeubilair ontworpen, die ook te zien was in de tuin te Laren. 

Onlangs werd ook een nieuw koffietafelboek uitgebracht waarin paradijselijke tuinontwerpen van Marcel Wolterinck in beeld worden gebracht. Het boek bevat prachtige foto's die de ontwerpen tot leven brengen en nemen de lezer mee op een inspirerende reis door de paradijselijke tuinen van Wolterinck. Elk ontwerp wordt begeleid door een persoonlijk verhaal van de ontwerper zelf, waarin hij zijn keuzes voor planten en materialen toelicht. Het boek is dan ook niet alleen een inspiratiebron voor tuinliefhebbers, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, interieur, styling, kunst en productontwerp. 

Meer informatie:
Marcel Wolterinck Studio
info@wolterinck.com 
www.wolterinck.com