Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Bijgevolg is stopzetting productie in Polen en Duitsland''

Franke Home Solutions consolideert competenties in Europa

Franke Home Solutions, een divisie van de Franke Group, stroomlijnt zijn productportfolio en consolideert de competenties van zijn productielocaties voor roestvrijstalen spoelbakken in Europa om zijn sterke marktpositie te versterken. De gevestigde locatie van Franke in Peschiera del Garda (Italië) wordt daarom op middellange termijn het ‘centre of excellence’ en de centrale productielocatie. Er zijn aanzienlijke investeringen gepland om de site te versterken. Bijgevolg is planning voor de stopzetting van de productie in Warschau (Polen) en Bad Saeckingen (Duitsland). In Aarburg (Zwitserland) komt ook een competentiecentrum voor roestvrijstalen spoelbakken en werkbladen. Dit schept de noodzakelijke voorwaarden voor het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige producten voor de woonkeuken en geeft de divisie een concurrentievoordeel.

Franke Home Solutions is goed gepositioneerd in haar kernmarkten. Veranderingen in levensstijl en wereldwijde markttrends, zoals verstedelijking, flexibeler gebruik van woonruimtes en keukens, maar ook verduurzaming met als gevolg minder gebruik van energie, grondstoffen en water, ondersteunen de verdere groei van de divisie. Roestvrijstaal zal daarmee een belangrijke rol blijven spelen in de keuken van de toekomst. De duurzaamheid en recyclebaarheid dragen bij aan de circulaire economie en duurzaam bouwen.

De visie van Franke Home Solutions is om in ieder huishouden met minimaal één Franke product aanwezig te zijn. Om dit te bereiken wil de divisie sneller groeien dan de markt, met een strategie waarvan de drijfveren en belangrijkste succesfactoren een flexibele, efficiënte en sterke organisatie zijn in combinatie met een aantrekkelijk en innovatief portfolio in het midden- tot high-end segment en wereldwijd concurrentievermogen. Deze strategie is de afgelopen jaren wereldwijd consequent doorgevoerd.
  
Wereldwijd productleiderschap als primaire doelstelling
Als onderdeel van deze strategie heeft Franke besloten haar aanwezigheid in Peschiera del Garda (IT) te versterken, waardoor Franke S.p.A. wordt getransformeerd tot het expertisecentrum en de centrale productielocatie voor roestvrijstalen spoelbakken in de EMEA-regio. In de fabriek zal in de toekomst een nieuwe generatie premium producten voor de keuken worden geproduceerd.

Om dit mogelijk te maken, investeert Franke zo'n 80 miljoen euro in technologie, automatisering, digitalisering en duurzaamheid op deze locatie. Tegelijkertijd zal het de opleiding en ontwikkeling van werknemers bevorderen om te voldoen aan de hoge eisen van een Europees competentiecentrum. Deze investeringen zullen een efficiënte productie mogelijk maken die het concurrentievermogen op lange termijn verzekert en Franke's marktleiderschap op het gebied van roestvrijstalen spoelbakken in Europa, Afrika en het Midden-Oosten versterkt.

"Onze ambitie is om de beste keukenproducten van de toekomst aan te bieden tegen de beste prijs. We leggen de basis om ze nog beter en efficiënter te produceren en onze concurrentiepositie verder uit te bouwen", zegt Barbara Borra, President/CEO van Franke Home Solutions. Het bundelen van competenties gaat hand in hand met het stroomlijnen van het portfolio – met als doel mondiaal productleiderschap te leveren.

De stopzetting van de productie van roestvrijstalen spoelbakken in de vestiging in Bad Saeckingen (Duitsland) is gepland. Dit zou gevolgen hebben voor zo'n 30 banen. De verlaging wordt zoveel mogelijk opgevangen via natuurlijk verloop. Nadere details over tijdlijnen en voorwaarden zullen worden overeengekomen met de ondernemingsraad. De locatie, met zo'n 500 medewerkers, blijft voor Franke van primair belang.

Ook de productie van roestvrijstalen spoelbakken in Warschau (Polen) wordt stopgezet. Deze aanpassing moet eind augustus 2023 worden doorgevoerd. Het zou leiden tot een reductie van 20 banen op een totaal van 550 werknemers die Franke in Polen in dienst heeft. Ook dit zal op een zo maatschappelijk verantwoord mogelijke manier worden uitgevoerd. Polen blijft een strategische markt voor Franke.

Aarburg (Zwitserland) wordt het competentiecentrum voor de productie van roestvrijstalen spoelbakken en werkbladen. Op de site zullen verdere investeringen worden gedaan om het concurrentievermogen op lange termijn te waarborgen. De productie van geselecteerde gelaste spoelbakken zal ook worden verplaatst naar Peschiera del Garda. De transformatie in Zwitserland zal geen banenverlies met zich meebrengen.

Klanten profiteren van geoptimaliseerde productieprocessen en beter op elkaar afgestemde service
Continue optimalisatie zal op middellange en lange termijn een meerwaarde creëren voor alle stakeholders. Klanten profiteren van een aangepast productportfolio en geoptimaliseerde processen, maar ook van de bundeling van krachten, bijvoorbeeld door snellere en efficiëntere leveringsprocessen.

Meer informatie:
Franke
www.franke.nl 

Publicatiedatum: