Leverancier uit Uden houdt van 15 mei t/m 9 juni een huisshow

Maxfurn verrast met stoelenconcept op 10m2 en lanceert compleet nieuwe meubelcategorie

"Het gaat boven verwachting goed", zegt mededirecteur John van den Broek van Maxfurn als hem gevraagd wordt hoe de eerste vier maanden van 2023 zijn verlopen. "In oktober jl. hebben we allerlei scenario's op een rijtje gezet", haakt collega-directeur Wilmar Verduin in: "Van een top- tot een heel slecht jaar, want op dat moment wisten we niet welke kant het op zou gaan. Maar... we zijn van nature positief ingesteld en niet onbelangrijk: in de coronaperiode hebben we onze marktpositie aanmerkelijk verstevigd. Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen? We zijn blijven innoveren. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ons 'schapaandeel' in de meubelbranche in de afgelopen jaren een stuk groter is geworden. Daar plukken we de vruchten van", stelt Wilmar vast.

Innoveren is ook de reden dat Wonen360 afgelopen week op uitnodiging van commercieel directeur Margot Romeijn naar Uden afreisde. De leverancier van meubelen en slaapkamers houdt van 15 mei t/m 9 juni een huisshow en toont daarop een vernieuwend stoelenconcept; op slechts 10m2 zijn liefst 513 mogelijkheden te zien. Tegelijkertijd wordt een nieuwe meubelcategorie gelanceerd: relaxfauteuils.

John van den Broek, Margot Romeijn en Wilmar Verduin (v.l.n.r.) poserend bij de collectie fauteuils.

De 1500 m2 grote showroom van Maxfurn is klaar voor de komende huisshow, zo blijkt uit een rondgang van het drietal. Verdeeld over meerdere verdiepingen worden vier weken achter elkaar (op afspraak) de nieuwste collecties getoond. In alle productgroepen komt het Brabantse bedrijf met innovaties.

Orderstroom
Alle meubelen worden in het eigen productiebedrijf in Roemenië vervaardigd. Ook in China laat Maxfurn meubelen produceren. "We blijven innoveren, mede daarom zijn we 2023 goed begonnen", vervolgen John en Wilmar het gesprek, terwijl Margot druk met bezoekende klanten is. "In de Covidperiode zijn we vol gas doorgegaan, waardoor de orderstroom niet droog viel. We bleven zelf ook bestellingen plaatsen in China, omdat we geloof hielden in de meubelmarkt.
Continu nieuwe producten ontwikkelen is gewoon heel belangrijk voor de voortgang van je bedrijf. Sommige klanten zeggen wel eens: 'Jullie gaan te snel'. Het is een feit: elk beursmoment hebben we nieuwe collecties, ook tijdens de komende huisshow."


Gemak dient de mens: in mum van tijd kan heel overzichtelijk en volledig naar wens een relaxfauteuil samengesteld worden.

Relaxfauteuils
Maxfurn lanceert de komende weken een nieuw concept relaxfauteuils. Het is voor het eerst dat het bedrijf zulke stoelen gaat verkopen. "We zijn er altijd van weggebleven, maar het is een enorme markt en past binnen onze productengroep van kasten, tafels, banken, slaapkamers en stoelen. Karpetten en verlichting bijvoorbeeld niet.  We hebben aan deze 'gemakkelijke' stoelencollectie een eigen Maxfurn-gezicht gegeven, dus meer uitgewerkt in de stiksels. Daar staan we bekend om. We hebben vooral gekozen voor een vlot, modieus uiterlijk. Naast de wat drukkere modellen, lanceren we ook rustige. Daarnaast komen we ook met een bankstellenconcept met eenzelfde stikking die naadloos aansluit op en past bij de relaxfauteuils." 


Het nieuwe bankstellenconcept heeft met eenzelfde stikking als de collectie relaxfauteuils.

Bezoekende retailers en andere professionals actief in de interieurbranche hebben keuze uit drie modellen: Small, Medium en Large. Ze verspringen telkens drie centimeter in hoogte en diepte. Er is daarnaast een manuele basisuitvoering oplopend tot relaxfauteuils met twee motoren die middels een accu of snoer worden gevoed. Verder is er keuze uit vijf verschillende ruggen. Daar zit overigens geen prijsverschil in.


In de showroom is het nieuwe stoelenconcept te vinden op slechts 10m2 (op de achtergrond steekt Margot tien vingers in de lucht om dat nog eens te bevestigen...): een tafel met een lengte van 2.75 meter met daarom heen negen verschillende stoelen (op voorraad leverbaar) waarmee in korte tijd alle mogelijkheden zijn te zien. Op de voorgrond de drie verschillende onderstellen.

Stoelenconcept
Ook komt Maxfurn met een nieuw stoelenconcept, waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn. Niet alleen vanwege de prijskwaliteit. "Op 10m2 presenteren we liefst 513 verschillende mogelijkheden", vertelt een opgetogen Margot Romeijn, nadat ze zojuist een groep klanten heeft uitgezwaaid. "Klanten hebben keuze uit drie verschillende modellen, drie verschillende rugleuningen, drie verschillende poten en 19 verschillende stoffen en kleuren. En wat er ook gekozen wordt, elke stoel heeft dezelfde prijs", legt ze uit.
Wilmar: "Tegen die prijzen kunnen weinig andere bedrijven op. Dat komt omdat we al 18 jaar in Azië actief zijn en daardoor met de juiste partijen samen kunnen werken. Ook op logistiek gebied hebben we het op de rit", besluit hij positief.


Goed te zien is de 'plint' die op de bank op de achtergrond is gemonteerd. Dat zorgt voor een Italiaanse look.

Meer informatie:
Maxfurn
Koperslagerstraat 11
5405 BS Uden
www.maxfurn.com 
maxfurn@maxfurn.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.