Tarkett maakt recycling vinylvloeren van corona-centra mogelijk

Als Trompetty, een specialist in het plaatsen van vloeroplossingen, in het verleden een vinylvloer voor zijn klanten realiseerde eindigde die na gebruik bij het bedrijfsafval. Door een innovatie van vloerenfabrikant Tarkett is dat nu verleden tijd. De afgelopen periode werkten de twee bedrijven samen om meer dan 15.000 vierkante meter vinyl, gebruikt voor tijdelijke corona-centra, een tweede leven te geven.Trompetty leverde tijdens de coronacrisis vrijwel alle tijdelijke vloeren van de XL en XXL test- en vaccinatielocaties van de GGD. Bijna alle gebruikte vinylvloeren, tienduizenden vierkante meters, kwamen van Tarkett. Met het uitbreiden van de aanbestedingen groeide het besef dat er een kans lag om te verduurzamen. Tarkett ontwierp een logistiek proces dat hergebruik van de vloeren mogelijk maakt. Inmiddels verzamelden de bedrijven de vinylvloeren van diverse locaties: AFAS Stadion, Enkhuizen, MECC Maastricht, Rotterdam Ahoy en Rotterdam Airport. Verschillende andere projecten volgen nog.Een tweede leven voor vloeren 
Er is gekozen voor een installatiemethode zonder permanente verlijming, waardoor de vloeren verwijderd worden zonder de ondervloer te beschadigen. Hierdoor kunnen de vinylvloeren 100 procent gerecycled worden in het recyclingcentrum van Tarkett in Clervaux (Luxemburg) en de modulaire ondervloeren worden hergebruikt. 

“Wat Tarkett met vinyl kan doen, het hergebruik ervan, heb ik nog niet eerder in de markt gezien. Machtig mooi”, zegt Marcel Elsinghorst, directeur bij Trompetty. “De GGD en zijn hoofdaannemer kijken daar natuurlijk ook geïnteresseerd naar. Als je een product, dat vroeger gewoon werd weggegooid, ineens kunt hergebruiken, dan werk je minder vervuilend.” 

Marco van Bergen, Manager ReStart Program bij Tarkett: “Met deze projecten laten we zien snel stappen te kunnen maken in onze duurzame manier van werken. Bij het aannemen van de opdracht, een paar jaar geleden, was hergebruik van de vloeren nog niet eens ingecalculeerd. Dat dit ons lukt bewijst hoe snel wij nieuwe oplossingen kunnen realiseren. De eerste pilots hebben we nu succesvol afgerond en we kijken ernaar uit om nog meer vloeren van grote locaties opnieuw te gebruiken.”

Meer informatie:
Tarkett
www.tarkett.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.