Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnenkijken in het prachtige landhuis van Loggere Wilpower

''Gewaagde kleuren worden gecombineerd met kleurrijke dessins tot één geheel''

De showroom van Loggere Wilpower, dat gevestigd is op landgoed Gooilust, heeft een complete make-over gekregen. De klanten van de importeur & agent van high-end interieurstoffen, behangcollecties en verschillende meubelmerken konden dit prachtige resultaat al bewonderen tijdens de open dagen, die enkele weken geleden plaatsvonden in 's-Gravendeel.


Het landhuis dat gelegen is op landgoed Gooilust.

Indrukwekkend
De prachtige route begint al wanneer je het landgoed betreed en je door een eeuwenoude, indrukwekkende toegangspoort rijdt. Over kronkelende paadjes en een smalle brug, rijdend langs de bloeiende Rododendrons door het parkbos schittert in de verte een prachtig monumentaal landhuis, dat stamt uit 1779. Het imposante pand is gebouwd in opdracht van Gerrit Corver Hooft, bewindhebber van de West-Indische Compagnie. De bouwstijl is late Lodewijk XVI-stijl, herkenbaar aan de barokke versieringen boven de voordeur. Sinds jaren is het nu de showroom van de luxueuze stoffen & behang agent en importeur Loggere Wilpower, dat opgericht is door eigenaresse Suzanne Loggere.

Binnen is de indeling op de begane grond grotendeels bewaard gebleven. Er is een centrale hal met een originele marmeren vloer, vertrekken aan weerszijden en aan de achterzijde een grote zaal, waar Loggere Wilpower al haar stalen uitgestald heeft, met de oorspronkelijke marmeren schouw. Door de hoge ramen kijk je uit over de indrukwekkende driedubbele beukenlaan met het rondeel waar de koetsen konden keren.


Blik op de entree waar de kleur groen voorop staat.

Gewaagd
Elke ruimte in het huis heeft zijn eigen functie en fungeren als stijlkamers en inspiratiebron voor de interieurprofessionals die een bezoek brengen aan het landhuis. Wanneer men de entree binnenstapt vallen de groene kleuren direct op. ''Deze kleur staat voor positiviteit en wordt gecombineerd met gedurfde prints op de bank. Ook hangen er meterslange gordijnen van Lizzo die ook als paneel gebruikt kunnen worden, doordat er letterlijk 'gaten' in gecreëerd zijn. 


Voorkamer die is omgetoverd tot Mexicaanse kamer.

De voorkamer is omgetoverd tot een Mexicaanse kamer, dat met name direct te zien is aan de Mexicaanse hoeden die aan de muur boven de schouw pronken. Ook de gewaagde, gecombineerde kleuren vallen direct op in de kleurrijke kamer. In deze kamer lag ook een groot tapijt van Bomat, dat een nieuwe samenwerking is. Naast de prachtig beklede wanden, was er ook een salontafel te zien, dat van de eigen meubellijn is van Loggere Wilpower, FMLY: lokaal geproduceerde tafels en kasten van vooral staal, leer en hout.  

Op de begane grond is nog een andere grote huiskamer te vinden, waar vooral neutrale kleuren te zien zijn. Wel met print, maar wat rustiger. Opvallend is het nieuwe behang, dat boven de schouw is geplaatst: de Hurricane Ikat Argent van CMO Paris. 


Tal van stalen die te zien zijn aan de achterkant van het pand. 

Exclusief
Aan de achterkant van het eeuwenoude pand bevindt zich een grote ruimte waar alle stalen netjes en georganiseerd uitgestald zijn in diverse ruimtes. Hier komen met name professionals als architecten, decorateurs en interieurwinkels, zowel voor residential- als contract projecten en soms ook met de eindklant om de producten uit te kiezen of te zien.

Loggere Wilpower werkt met tal van exclusieve merken zoals Élitis, Rubelli, Colefax & Fowler, Andrew Martin, Etro, Lizzo en Marie’s Corner. Maar ook met jonge ontwerpers als de Londense Luke Edward Hall, die een heel aparte stijl heeft en een collectie heeft ontwikkeld voor Rubelli. Suzanne is een groot fan van deze jonge designer en zijn werk was hierdoor ook terug te zien in het pand. 

De openslaande deuren stonden wagenwijd open op de bewuste lentedag, begin mei, waardoor je naar de prachtige lange laan kon kijken, die volgens Jolijn in elk seizoen prachtig is. Ook was er buiten op het terras een knus terras ingericht met outdoor kussens etc. 

Parijs
Het team van Loggere Wilpower wordt met name geïnspireerd door de vele internationale reizen. Een van de favoriete reizen van eigenaresse Suzanne is toch wel Parijs, waar ze twee keer per jaar heen reist met name tijdens en voor de Maison & Objet en Deco Paris Off. Tevens is de Franse stad een speciale plaats omdat ze hier vijf jaar gewerkt heeft, onder andere bij een architectenbureau. 

''We zijn blij met de kleuren die volgens de laatste trends veel terugkomen in interieurs. Wij houden er van en proberen zoveel mogelijk kleur te combineren met prachtige dessins en patronen. Dat allemaal tot 1 mooi geheel!''

Meer informatie:
Loggere Wilpower
info@loggerewilpower.com
www.loggerewilpower.com