Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blog van Eleonora

Zo creëer je een Hotel Chique interieur

De interieurstijl 'Hotel Chique' doet al best wel een tijd mee en is ook begin 2023 één van de meest gezochte zoektermen op Pinterest. Heel begrijpelijk, want zoals de naam al verklapt is het alsof je je waant in een chic hotel. Het geeft een gevoel van luxe, ontspanning, wellness en bovendien is het alsof je even weg bent. Echte verwennerij dus, relaxen ingericht op luxe. Een gevoel waar denk ik iedereen wel aan kan wennen. Ontdekken of deze woonstijl bij je past? Laat je inspireren door deze blog van Eleonora. 

"Wat versta jij eigenlijk onder chic? Er komen vast een aantal van de volgende woorden bij je op: goud, glans, velvet, patronen, comfort, groots, statement pieces en donker. Het is binnen deze interieurstijl dan ook geen of-of maar en-en-en in het gebruik van luxe materialen. Zwaar is misschien niet helemaal het juiste woord maar gewicht heeft het zeker. Geen luchtig linnen maar glanzend velvet en rijke grove stoffen die uitnodigen om neer te strijken en te genieten van een overdaad aan luxe. Ben je niet zo’n fan van donkere kleuren? Met warme aardetinten kan je ook een heerlijk gevoel van luxe creëren. Naast de materialen die luxe typeren draait het vooral om jouw leefgewoonten. Wat geeft jou dat gevoel van luxe? Zie je jezelf met een goed glas wijn en een boek tot rust komen in een grote fauteuil? Of draait het om urenlang tafelen, genietend van een meer-gangen-diner met bijpassende wijnen? Niet alleen de materiaalkeuze maar ook, misschien wel juist, de keuze in meubels heeft grote impact op de mate van luxe die jij ervaart.

Voortreffelijk vertoeven rond de eettafel
Een luxe setting rond de eettafel nodigt uit tot net dat beetje extra genieten. Of het nu gaat om rustig en alleen ontbijten, een brunch met het hele gezin of eten met vrienden. Een chique setting nodigt uit om er écht een moment van te maken en net dat beetje extra je best te doen. En dat zorgt dan weer voor een extra fijne maaltijd en een heerlijk genietmoment waar je weer een tijd op vooruit kunt.

De chique checklist
– Maak gebruik van volle en rijke materialen zoals velvet, (gerookt) glas, donker hout, goud, patronen (op bijvoorbeeld behang);
– In het gebruik van rijke materialen is het niet of-of, maar en-en-en;
– Kies voor statement items, bijvoorbeeld met kunst aan de muur;
– Ga met je woonaccessoires voor groots; liever één grote statement vaas, dan een combinatie van verschillende kleine vazen;
– Bepaal wat jouw luxe ontspanmomenten zijn en kies daar je meubels praktisch op uit", besluit Eleonora.

Bekijk hier de producten die bij deze interieurstijl passen

Publicatiedatum: