'Eerste kwartaalresultaten PostNL boven eigen verwachting'

PostNL heeft in het eerste kwartaal van 2023 een gerapporteerde volume van -6,5% behaald. De binnenlandse volumes daalden met 5,0%. Toch zijn de verwachtingen volgens CEO Herna Verhagen boven eigen verwachting. Voor de rest van het jaar verwacht het bedrijf een genormaliseerde EBIT tussen € 70 miljoen en € 100 miljoen en een vrije kasstroom tussen € 10 miljoen en € 40 miljoen.“Onze sterke focus op de aanpassingsmaatregelen die we vorig jaar hebben genomen", begint Herna, "zoals de optimalisering van routes, inzet van medewerkers en transportmiddelen, naast een strakke beheersing van indirecte kosten, droeg opnieuw bij aan onze resultaten. De feitelijke volumes bij Pakketten, zowel binnenlands als internationaal, vielen gunstig uit in vergelijking met onze prognoses, met name in maart. Tezamen met een goede operationele leverage leidde dat tot iets betere kwartaalresultaten dan we hadden verwacht. Onze internationale activiteiten zetten de positieve trend door die zich eind 2022 begon af te tekenen.

We hebben in de loop van het kwartaal hard gewerkt aan de verdere uitwerking van onze extra plannen voor de reductie van 200 à 300 FTE’s in overhead, hoofdzakelijk bij Pakketten. Deze voorbereidingen verlopen volgens plan en leiden tot een verwachte jaarlijkse besparing van circa € 25 miljoen (zichtbaar vanaf 2024).

Al met al zijn we tevreden over de manier waarop het jaar is begonnen: met een positief effect van de noodzakelijke stappen die we hebben genomen om de impact van de macro-economische omstandigheden en inflatiedruk op onze volumes en kosten tegen te gaan. In een economisch klimaat dat wisselvallig en onzeker blijft, liggen we op koers om onze verwachtingen voor 2023 waar te maken, namelijk een genormaliseerde EBIT van tussen € 70 miljoen en € 100 miljoen", besluit Herna.

Meer informatie:
PostNL
www.postnl.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.