Jonas Nilsson, mede-CEO van Ideal Standard International:

'Als sanitairfabrikanten moeten we een verantwoorde toekomst voor de industrie vormgeven'

Ideal Standard, een niet-beursgenoteerd multinationaal loodgietersbedrijf met hoofdlocatie in België, heeft haar nieuwe duurzaamheidsrapport gelanceerd, getiteld ‘Together for a Better Future’. Naast een routekaart naar CO2-neutraliteit definieert het rapport de aanpak van het bedrijf op het gebied van afvalbeheer, duurzame verpakkingen en hoe het bedrijf veiligheidsnormen van wereldklasse in al zijn activiteiten heeft bereikt en handhaaft.9 toezeggingen
Het rapport zet de negen belangrijkste toezeggingen van Ideal Standard uiteen op gebieden zoals CO2 reductie, de circulaire economie, productinnovatie, veiligheid en gelijkheid, die samen een impactvolle verandering zullen stimuleren. Deze negen doelen sluiten nauw aan bij de duurzaamheidsprincipes die zijn gedefinieerd door de UN Global Compact, waar het bedrijf zich in 2022 bij heeft aangesloten, als een teken van toewijding aan verantwoorde zakelijke acties. 'Together for a Better Future' definieert duidelijke en verantwoorde doelen om de voortgang van de fabrikant te monitoren en te meten, inclusief het doel om de CO2-uitstoot van Scope 1 en 2 met 30% te verminderen in 2030, met het oog op het bereiken van volledige CO2-neutraliteit tegen 2050.Gezette stappen
Ideal Standard heeft al belangrijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, door in haar Britse keramiekfabriek in 2021 over te schakelen op volledig hernieuwbare elektriciteit, waarmee elk jaar 2.200 ton CO2 wordt bespaard. Het heeft ook meer dan 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd bij haar Duitse kranenfabriek, die zo’n 1,2 miljoen kWh energie per jaar zal opwekken, en is in al zijn producten overgestapt op 100% FFS/PEFC duurzaam gecertificeerd hout.

Het bedrijf is ook begonnen aan een reis om tegen 2030 geen afval meer naar de stortplaats te brengen. Ideal Standard hergebruikt al 100% van zijn messing- en acrylafval in zijn eigen productieprocessen en werkt momenteel samen met milieuautoriteiten om nieuwe technische oplossingen te vinden om de de recycling van keramisch afval van 70% naar 100% tegen 2025. Bovendien zet het zich in om alle plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik tegen 2025 te elimineren en heeft het tot nu toe al meer dan 80 ton nieuw plastic uit zijn verpakkingen verwijderd door middel van optimalisatie en overgang naar duurzame alternatieven.Transparantie
Transparantie vormt de kern van het duurzaamheidsprogramma van Ideal Standard en als zodanig is het bedrijf bezig met het publiceren van 'van wieg tot graf' milieuproductverklaringen (EPD's) voor meer dan 5.000 van zijn producten binnen zijn grotendeels Europese toeleveringsketen. Deze EPD's zullen architecten en bestekschrijvers helpen de milieu-impact van de producten van Ideal Standard te begrijpen, hoe ze de ecologische voetafdruk van hun projecten beïnvloeden en hen helpen de milieudoelstellingen te halen. Deze beoordelingen van de volledige levenscyclus zullen betrekking hebben op producten in alle productcategorieën, waaronder kranen, wastafels, toiletten, inbouwreservoirs, badkuipen, douchebakken en meer, en bieden gedetailleerde en onafhankelijk geverifieerde informatie voor alle sanitaire voorzieningen.

Het rapport lanceert ook het nieuwe EcoLogic-concept van het bedrijf. EcoLogic richt zich op vier kernwaarden om klanten in staat te stellen de duurzame voordelen van de productportfolio van Ideal Standard gemakkelijk te begrijpen en weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen.


Mede-CEO Jonas Nilsson.

Belangrijke rol
Jonas Nilsson, mede-CEO van Ideal Standard International, zei over het project: "Als één van de toonaangevende sanitairfabrikanten erkennen we dat we een belangrijke rol te spelen hebben als het gaat om het vormgeven van een verantwoorde toekomst voor de industrie, en we zijn vastbesloten om die uitdaging aan te gaan.

Er is geen enkele verandering die we als bedrijf zullen doorvoeren die ons volledig duurzaam zal maken. Het gaat erom het hele bedrijf te doorzien en ervoor te zorgen dat we ons op elk gebied inzetten voor progressieve, constante verandering om ervoor te zorgen dat we een echte impact hebben.”

Bekijk hier ons volledige duurzaamheidsrapport: duurzaamheidsrapport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.