Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kvik’s nieuwste designkeuken toont vakmanschap in gecertificeerd massief eikenhout

De Deense keukenfabrikant Kvik introduceert haar nieuwste keukenontwerp Oakwood. Oakwood is een keuken van massief eikenhout met verfijnde details zoals lades met vingerverbindingen, 20 mm dikke fronten en geïntegreerde handgrepen. Met haar strakke, minimalistische en greeploze ontwerp is de nieuwste keuken van Kvik het prototype van ambachtelijk Deens design. Naast stijlvol is de keuken ook ontworpen met oog voor het klimaat. Zo is Oakwood gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd duurzaam Europees hout. De strakke lijnen en warme houttinten maken dat het ontwerp de veranderende trends overstijgt. Oakwood vertegenwoordigt daarmee het allerbeste van tijdloos en functioneel Deens design.



Handgemaakt en ambachtelijk karakter
In Oakwood staat naast vakmanschap en esthetiek ook functionaliteit centraal. Zo vormt het ontwerp, bestaande uit drie door zwarte lijnen van elkaar gescheiden laden, de perfecte barrière tegen kruimels en is de keuken eenvoudig schoon te maken.

Claus Johnsen, head of design bij Kvik: “Mijn achtergrond als timmerman maakt dat Oakwood een fantastische keuken was om te ontwikkelen. Het vertrekpunt voor het ontwerp was het handgemaakte, ambachtelijke karakter van deze keuken. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar nieuwe technieken om een premium keuken te creëren die past binnen de aantrekkelijke prijsklasse van Kvik. Dit was een mooie uitdaging, aangezien we nooit concessies willen doen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.”

40 jaar democratisch Deens design
Deze maand bestaat Kvik 40 jaar. Het bedrijf begon in 1983 in een garage in Denemarken. De oprichter Knud Troelsen wilde Deense designkeukens voor iedereen toegankelijk maken. Hij schudde de conservatieve keukenmarkt op met een snellere en slimmere manier van produceren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het Deense design. Vandaag de dag is dat nog steeds waar het bedrijf voor staat: tijdloos, functioneel design dat jaren meegaat tegen een betaalbare prijs. Johnsen: “Veel mensen associëren Deens design met een hoog prijskaartje, maar het idee van Kvik is juist om Deens design te ‘democratiseren’ door het voor iedereen toegankelijk te maken. De ontwerpfilosofie van Deens design is niet om exclusieve producten te creëren die onbetaalbaar zijn, maar om tijdloos, functioneel design te maken dat lang meegaat.”

Milieubewuste keuzes
Duurzaamheid staat bij Kvik hoog in het vaandel. Zo zijn de eigen faciliteiten en productie van de Deense keukenfabrikant sinds 2021 CO2-neutraal, en maakt het bedrijf milieubewuste keuzes als het gaat om hun materialen. Ook in het geval van Oakwood. De fronten zijn gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd duurzaam Europees hout. Dit betekent dat het hout afkomstig is van bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd en aan strenge milieueisen voldoen. Dit houdt in dat er niet meer bomen worden gekapt dan er opnieuw worden aangeplant, waardoor het bos kan blijven groeien en ontwikkelen. Eikenhout is een van de meest voorkomende houtsoorten in Europa en heeft een relatieve lage CO2-uitstoot in vergelijking met andere materialen zoals plastic, beton en staal.

Vanaf juni 2023 is Oakwood te bewonderen in bijna alle Nederlandse Kvik winkels.

Meer informatie:
Kvik
www.Kvik.nl 

Publicatiedatum: