Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recticel zien omzet stijgen maar aandeelhouders zijn vertrouwen kwijt

Isolatiespecialist Recticel heeft de netto-omzet zien stijgen van €111,2 miljoen in 2022 naar €122,2 miljoen (+9,8%) in 2023. Toch waren aandeelhouders niet tevreden. Op de beurs daalde het aandeel bijna 20%. Het feit dat Recticel uitgaat van een aanzienlijke daling van zijn bedrijfskasstroom kwam rauw op hun dak. 

Beleggers dumpen het aandeel Recticel na tegenvallende kwartaalcijfers en onzekerheid over de verkoop van de divisie Engineered Foam aan het Amerikaanse Carpenter.

 
Olivier Chapelle (CEO Recticel): "In het eerste kwartaal van 2023 is de Europese bouwmarkt door de hoge inflatie en rente zeer uitdagend gebleven. Een dalend besteedbaar inkomen, gekoppeld aan dure bouwmaterialen, heeft de markt verder verzwakt. Tijdens dit kwartaal stonden onze volumes onder druk en eindigden ze aanzienlijk onder de volumes van het eerste kwartaal van 2022. Onze teams blijven zich concentreren op de aanpassing aan deze veranderende omgeving."

Meer informatie:
Recticel
www.recticel.com

Publicatiedatum: