MYT Shutters kijkt naar de toekomst met duurzame verpakking

“Vanuit de markt is er veel vraag naar duurzame oplossingen voor de consument"

Raamdecoratiespecialist MYT Shutters gaan vanaf mei over op duurzame verpakking. Door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen in combinatie met eigen productie onderscheidt het bedrijf zich in de Nederlandse markt met shutter-oplossingen. Naar eigen zeggen is MYT Shutters het enige Nederlandse shutter merk met een breed assortiment shutters die in eigen fabriek worden gemaakt. 

“Vanuit de markt is er veel vraag naar duurzame oplossingen voor de consument. Shutters zijn bij uitstek al de meest duurzame oplossing voor raambekleding vergeleken met gordijnen jaloezieën. Bij MYT Shutters hebben wij een unieke dubbel closure systeem, wat betekend dat de lamellen volledig van twee kanten kunnen worden afgesloten. In de winter kan hierdoor de warmte beter worden binnen gehouden en in de zomer juist buiten. Minder stoken in de winter en minder hoeven te koelen in de zomer heeft een positief effect op de uitstoot van vervuilende CO2 en helpt natuurlijk om de energierekening naar beneden te krijgen", aldus Guido Welter, General manager van MYT Shutters Benelux.Duurzame verpakking
Vanaf mei gaat MYT Shutters over op onze duurzame verpakking, waarbij alle polystyreen wordt vervangen door karton. Zo schatten ze dat per container ongeveer 15 kubieke meter polystyreen wordt bespaard.

“Buiten dat dit een stap in de goed richting is voor ons milieu en onze planeet is het ook prettig voor onze MYT Dealers. Zij hoeven nu niet meer apart te rijden om het polystyreen tegen hoge kosten af te voeren. Eén rit volstaat om het recyclebare karton weg te brengen”, zegt Welter. “Het karton dat wordt gebruikt in plaats van het polystyreen komt van ons rest karton wat te klein is om dozen mee te maken. Wij hebben een speciale machine aangeschaft die van het rest karton bruikbare stevige rand- en hoekstukken maakt. Dit is een dubbele stap in het verlagen van onze carbon footprint. Geen gebruik meer van het milieu belastende polystyreen en een substantiële verlaging van ons restafval.”

Innoveren van productietechnieken
Daarnaast is MYT Shutters in de fabriek al jaren bezig met het innoveren van onze productietechnieken om met zo minmogelijk grondstoffenverlies mogelijk shutters te fabriceren. Denk aan recycle programma’s van alle restmaterialen, tot aan het filtreren en hergebruiken van water. Iets wat in China nog vrijwel niet gebeurt.

“Wij hebben grote plannen om onze verduurzaming verder uit te breiden. Denk hierbij aan groene energie en het gebruik van restwarmte. Bewust en verantwoord te werk gaan, van de materialen inkopen tot aan de installatie bij de consument thuis, nemen wij elk stapje serieus en blijven innoveren om een 100% recyclebaar product te leveren met een minimale carbon footprint", besluit Welter.

Meer informatie:
MYT Shutters
Energiestraat 23-A
1411 AR Naarden
035 887 2213
hello@mytshutters.nl
www.mytshutters.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.