Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heerenhuis neemt deel aan Antwerp Design Week

'Als design fabrikant produceren we vooral ongecompliceerd tafels'

Het Heerenhuis neemt deel aan Antwerp Design Week. Dat wordt een event van viering van design en decoratie. Van 7 tot 18 juni worden de deuren van de toonzaal wijd open gezet.Het is ondertussen al weer 30 jaar geleden, maar ooit begon Heerenhuis als een antiekhandelaar, gespecialiseerd in grote tafels. Pas tien jaar na oprichting besloot de toenmalige oprichter om in eigen beheer grote in- en outdoortafels te gaan produceren. De Antwerpse designfabrikant, die in 2012 verhuisde naar een bedrijfsruimte van 5000 m², produceert voornamelijk tafels die zich kenmerken door een ongecompliceerd, rechttoe rechtaan design.

"Hoe langer Heerenhuis tafels gebruikt worden, legt eigenaar Louis Van Haesebrouck uit, "hoe mooier ze ogen. Kleine onvolkomenheden in het materiaal zijn een expliciet onderdeel van het ontwerp." Zo maakt Heerenhuis uitsluitend gebruik van 'echte' materialen, zoals massief Frans eiken met noesten, ongecoat staal en plantaardig gelooid leer.

Geheel in overeenkomend met deze stijl komt Heerenhuis, dan 75% van de omzet uit het buitenland realiseert, met vijf nieuwe designs. "In het verleden werden bijna alle tafels in-house ontworpen, maar de nieuwe tafels Brix, Repeto en Repeto Steel zijn ontworpen door een Nederlandse designer Aad Bos", licht Louis toe. Hiernaast brengt Heerenhuis de eikenhouten koffietafel Beam en de metalen koffietafel Nimbus Black op de markt.
Net zoals andere collecties van de organisatie worden de meubelen gekenmerkt door traditionele designs, strakke lijnen, natuurlijke vormen, authentieke materialen en het hergebruik van hout. 

Werkzaamheden
Het werk dat wordt verricht in de Diamantstad is op te delen in drie groepen. Zo biedt het bedrijf serieproductie, maatwerk productie en limited editions aan. De laatstgenoemde werkzaamheden omvat vaak specifieke ontwerpen, met zeldzame materialen. Soms wordt er een samenwerking aangegaan met een kunstenaar. "Tevens bieden we een keuze aan basismaterialen: teruggewonnen vloeren, plantaardig gelooide lederen huiden of bijvoorbeeld kruisgelamineerd gerecycled hout."

Imperfectie
Veel Heerenhuis meubels vallen op door materialen die al een leven achter zich hebben. Het bedrijf gebruikt die ogenschijnlijke imperfectie om tafels en andere meubels te maken, die vaak een antieke look hebben maar desondanks recent zijn ontworpen. Louis geeft aan dat de afwerking eenvoudig maar doeltreffend is, waarmee hij doelt op het gebruik van olie, was of met de hand aangebrachte vernis.Heerenhuis is een van de ruim 30 deelnemende bedrijven van Antwerp Design Week. Elke onderneming kijkt er enorm naar uit om professionals te verwelkomen in de showroom van 7 tot 18 juni. Men is fier om partner van Antwerp Design Week 2023 te mogen zijn en de collecties op een heel persoonlijke manier aan de bezoekers te kunnen tonen van 7 tot 18 juni.

Meer informatie:
Antwerp Design Week
www.adw.life 

Het Heerenhuis
www.heerenhuis.be