Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen koopwoningen lager in maart

In maart waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 2,3 procent lager dan in maart 2022. Een maand eerder was de daling 0,8 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijzen koopwoningen dalen in maart
Ten opzichte van februari is de prijsindex bestaande koopwoningen in maart met 0,5 procent gedaald. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend, tot augustus 2022. Sindsdien is de prijsindex vrijwel onafgebroken gedaald. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in maart ruim 89 procent hoger. De gemiddelde transactieprijs van een woning was in maart 415 141 euro.

Minder transacties bestaande koopwoningen in maart
Het Kadaster maakte bekend dat het in maart 15 453 woningtransacties registreerde. Dat is 2,4 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste drie maanden zijn 40 437 duizend woningen verkocht, bijna 8 procent minder dan in dezelfde periode van 2022.

Publicatiedatum: