Salone del Mobile 2023: Achterblijvend op het netvlies

Piet Hein Eek: "We zijn te klein om te concurreren op hetzelfde speelveld als waar iedereen speelt"

"Alweer een hele tijd geleden realiseerde ik me dat het voor ons geen zin heeft producten te maken die een ander ook zou kunnen maken", begint ontwerper Piet Hein Eek. "We zijn te klein om te concurreren op hetzelfde speelveld als waar iedereen speelt."Deze gedachte kwam voor het eerst zo duidelijk in hem op toen ze bij het meubelbedrijf een grote gestoffeerde bank hadden gemaakt. Het is een ontwerp geïnspireerd op de enorme balken fauteuil. "Het ontwerp blijft op het netvlies achter en vrijwel iedereen kan het later natekenen. Het is een sterk en eenvoudig beeld dat blijft hangen. Dat is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat klanten graag onze producten kopen, maar ook dat als andere ontwerpers en makers ons namaken het evident is dat ze ons namaken. Oftewel, het beschermt op natuurlijke wijze mijn intellectuele eigendom", zegt Piet Hein.

Dit jaar hebben ze bij Piet Hein Eek vrijwel alleen maar producten waar Piet Hein zijn handtekening overduidelijk is. "Een deel ervan is technisch zo hoogstaand dat het sowieso niet meevalt te kopiëren, maar de ontwerpen vallen zonder uitzondering onder 'achterblijven op het netvlies' te scharen."

De nieuwe en oude producten zijn dit jaar te zien tijdens Salone del Mobile van 18 tot en met 23 april.

Meer informatie:
Piet Hein Eek
www.pietheineek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.