Ongeloof bij CNV over handelen Forbo Flooring: ‘Directie breekt in één keer alles weer af'

Twee dagen nadat de vrede tussen directie en werknemers van Forbo Flooring in Assendelft werd gesloten, heeft de directie alle vertrouwen weer verspeeld. Dat stelt vakbond CNV.

Waar de mensen in Assendelft weken extra staakten voor een betere cao, krijgen de medewerkers van Forbo Novilon in Coevorden datzelfde resultaat ‘gewoon cadeau’. Maar een cadeautje voor de Assendelfters zit er niet in. "Niet te geloven", verzucht CNV-onderhandelaar Hank Oomkes. "In plaats van het vertrouwen weer op te bouwen, breekt de directie in één keer alles weer af."Hoewel de vestigingen in Coevorden en Assendelft beide tot Forbo behoren, hebben ze allebei een eigen cao. Heel verschillend zijn die niet, maar ze worden wel apart afgesloten. Tegelijkertijd met de staking in Assendelft, legden ook de medewerkers in Coevorden hun werk neer voor onder andere een hoger loon. Een tussentijds verbeterd eindbod (o.a. 8% loonsverhoging en € 250 eenmalig) van de werkgever werd twee weken geleden in Coevorden wel geaccepteerd, maar in Assendelft niet. Daar staakte men verder tot afgelopen maandag een bod van 9% loonsverhoging en € 1000 eenmalig inclusief een aantal harde toezeggingen uiteindelijk wel werd geaccepteerd.

Nu geeft Forbo geld gewoon weg
"Wat ons betreft was dat het begin van het herstel van vertrouwen", zegt CNV-bestuurder Oomkes. "Maar tot onze grote verbazing maakte de directie in Coevorden bekend de Assendelftse loonsverhoging en eenmalige uitkering ook in Drenthe toe te kennen. Niet dat we het de mensen daar niet gunnen, want dat doen we zeker, maar daar gaat het niet om. In Assendelft moesten Forbo-medewerkers tot het gaatje gaan voor dit resultaat. Staken heeft ze vaak meer dan duizend euro gekost. En nu gaat Forbo gewoon geld weggeven. Terwijl de stakers worden gekort op salaris, vakantieopbouw, ATV en ga maar door. De mensen zijn woest."

Zelfs geen vergoeding voor de extra stakingsdagen
Ook Oomkes is met stomheid geslagen. "Het grote punt van de staking in Assendelft was het wantrouwen richting de directie. Dat leek hersteld met het cao-akkoord, maar is in één klap weer helemaal weg. Forbo mag wettelijk gezien doen wat ze doet, maar dit handelen is onbegrijpelijk in het licht van de hele voorgeschiedenis. Zelfs de dagen die de Assendelfters méér hebben gestaakt dan de werknemers in Coevorden krijgen ze niet vergoed."

Omdat Forbo wettelijk niks verkeerd doet, kan CNV Vakmensen ook niet veel meer doen dan zijn ongenoegen uitspreken. "Ik snap de directie niet. Het laatste waar Forbo behoefte aan heeft is onrust. Maar als directie oogst je wat je zaait. En dat zaaien is net weer begonnen."

Reageren? info@wonen360.nl

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.