Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Textiel designer toont collectie handgemaakte (wand)tapijten

Tjitske Storm voor Studio Marcel van Doorn in Milaan

Momenteel presenteert Studio Marcel van Doorn een collectie handgemaakte tapijten en wandtapijten. Het project is bedacht en ontworpen in opdracht van FULI Carpet. Het project is gefinancierd door Marcel van Doorn. Textiel designer Tjitske Storm heeft meegewerkt aan de Kinooni Dialogues collectie.

De producten zijn geïnspireerd op het ‘Kinooni House’ in Lamu, Kenia. Kinooni House, gebouwd in het begin van de 18e eeuw, was het paleisachtige huis van de gouverneur van de Lamu-archipel, voor de kust van Kenia. Het is nu een luxueuze Swahili-residentie die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Elke kamer wordt vertegenwoordigd door een tapijt en een wandtapijt dat het verhaal van die ruimte vertelt.Marcel van Doorn: “De collectie Kinooni Dialogues is een inspirerende wandeling door dit betoverende paleis. Als je van de kamers naar de patio gaat, van terrassen naar de tuin en het zwembad, ervaar je een gevoel van tijdloosheid. Door de Swahili stucwerk wandelementen (Vidaka) van het huis opnieuw te mixen, construeerde ik een nieuwe esthetiek geïnspireerd door Swahili symbolen, de traditionele motieven en architectonisch ontwerp. Ik wilde een sfeer creëren waarin men zich kan terugtrekken uit het drukke dagelijkse leven om de ziel te koesteren, familie en vrienden te verwelkomen, verhalen te delen, lief te hebben en weg te dromen…”Masterly, The Dutch in Milano
Salone del Mobile Milano (18 - 23 April 2023).

Meer informatie:
Tjitske Storm
Zeebodemkolonistenweg 37
1349 CV Almere
0613959957
[email protected]
www.tjitskestorm.com

Marcel van Doorn
Marnixstraat 182-2
1016TH Amsterdam
06 83 13 10 33
[email protected]
www.marcelvandoorn.com

Publicatiedatum: