Op Salone del Mobile

Jori viert 60 jaar pionierschap in dynamisch zitcomfort

Op Salone del mobile in Milaan viert JORI 60 jaar pionierschap op het vlak van dynamisch zitcomfort met zijn nieuwe creatie: de flexibele zitbank Eden.

Met zijn recent ‘dancing marketingconcept’ zet JORI duidelijk focus op de beweeglijke elegantie van zijn collectie, waarvan elk model zich rekt en plooit op maat van zijn gebruiker. JORI vond in Berlijns ontwerper Sven Hansen de perfecte bondgenoot om 60 jaar dynamisch zitcomfort luister bij te zetten met zijn ultra flexibele creatie, de sofa Eden. 

De designer heeft zijn opdracht meesterlijk volbracht. Met de zitbank Eden verenigt hij twee parameters in één creatie: het summum van verstelbaar zit-en lounge comfort en de pure uitstraling van tijdloos design.

Een zeldzaam creatieproces waarin kunstzinnig handwerk en vernuftige technologie in elkaars verlengde liggen. Vanuit een maquette in klei sculpteert Sven Hansen zijn creatie nauwgezet tot de ideale vorm. Pas daarna giet hij het finale ‘kunstwerk’ in een 3D-simulatie en ziet sofa EDEN het daglicht.

Maar hier eindigt het designproces van Eden nog lang niet. Design en zitcomfort zijn voor JORI immers een onafscheidelijk duo. Bijgevolg tijd voor de tweede fase, waarin designer en ingenieur intensief samenwerken om het design naadloos af te stemmen op ultiem flexibel zitcomfort.

Afhankelijk van ieders ‘mood’ kan de zitbank in een handomdraai worden versteld van een rechte, dynamische zithouding naar een relaxerende positie. Door te klikken op de rugleuning schuift het hoofdsteunframe naar boven. Regel nu nog de hoofdsteun, haal de poef erbij en je vertoeft in het ‘paradijs’.

België
Net zoals de volledige JORI-collectie is sofa Eden met vakmanschap vervaardigd in de JORI productie ateliers in België en is hij verkrijgbaar in alle leder- en stofkwaliteiten van het gamma. Je kan de stofuitvoering ook combineren met een sokkel in kwaliteitsvol leder.

De zitbank is afgewerkt met een verfijnde bies rondom en een elegante platte naad op de zit in leder of in stof. Rug- en armkussens inclusief.

Er zijn 2 zithoogtes mogelijk: standaard 44 cm of hoog 45,50 cm.

Eden wordt aangeboden als een moduleerbaar sofaprogamma bestaande uit 3 zitbanken (160/185/210), 3 aanbouwsofa’s, een hoek- en tussenelement en poef.

Meer informatie:
Jori
www.jori.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.