Nederlandse inzending KIBO Grill wint Red Dot Award 2023

De KIBO Grill van de Amsterdamse industrieel ontwerper Hugo Timmermans ontvangt de Red Dot Award 2023 in de categorie Product Design. Het juryrapport spreekt van 'buitengewone kwaliteit van het product'. De KIBO Grill heeft geen scharnieren en schroeven, zorgt voor een smaakvol resultaat en kan ook als buitenstoof worden gebruikt. De KIBO Grill is compact, heeft veel vermogen en staat door de driepoot stevig op elke ondergrond. De Red Dot Design Award is een van de belangrijkste internationale onderscheidingen voor hoge designkwaliteit.
 
Industrieel ontwerper Hugo Timmermans: “Als kind woonde ik aan de voet van de Kilimanjaro, een slapende vulkaan. Vanuit onze achtertuin keken we uit over de Kibo, de grote witte kap van die majestueuze berg. Buiten grillen herinnert me aan die periode. Op een houtvuur met een rooster was tijdens onze safari’s de enige manier om te koken. Het smaakte altijd fantastisch! Later ben ik me het grillen meer eigen gaan maken en ontdekte ik dat grillen op gietijzer de beste resultaten geeft. Het is heerlijk om mijn ontwerpkwaliteiten in een product te zien dat me terugbrengt naar mijn jeugd.”De Red Dot Award
De Red Dot is een hoog aangeschreven keurmerk voor uitstekende ontwerpkwaliteit met wereldwijde erkenning. De prijsvraag kent drie disciplines: Productontwerp, Merken en Communicatie en Ontwerpconcept. Met ongeveer 20.000 inzendingen per jaar is de Red Dot Design Award een van de grootste ontwerpwedstrijden ter wereld.

KIBO Grill
De KIBO Grill is van zwaar gietijzer gemaakt, waardoor de temperatuur tijdens het grillen constant en hoog blijft. Dat geeft uitstekende grillresultaten. De Grill bestaat uit losse onderdelen zonder schroeven of scharnieren (die slijten het eerst) en is zonder gereedschap te monteren en demonteren. Niet alleen handig voor het schoonmaken maar ook als er een deel vervangen moet worden. Bij goed onderhoud gaat de KIBO een leven lang mee, net als de gietijzeren pan met dikke bodem.

Timmermans: “Ik merk dat amateur- en professionele koks die kwaliteiten meteen herkennen. De KIBO grill is een heerlijk kookapparaat om buiten mee te koken, grillen, op te warmen of om te gebruiken om een gezellig vuurtje in te maken".

Over Hugo Timmermans
De industrieel ontwerper Timmermans studeerde in 1992 af aan de Design Academy in Eindhoven in de richting interieur- en productontwerp. Met zijn afstudeerproject won Timmermans met zijn stoel de prijs voor Jonge Ontwerpers. Het jaar daarop won hij de Prijs voor het beste Nederlands Meubelontwerp met de Sinaasappelkast. Timmermans’ ontwerpbenadering is om minimalistische en unieke oplossingen te vinden die niets te verbergen hebben. Transparantie in constructie, materiaal en detail. Ontwerpen van Timmermans zijn opgenomen in onder meer de collectie van Droog Design, Jan des Bouvrie, de Bijenkorf, Luceplan, Theater Nijmegen en het Museum of Modern Arts in New York (MoMA).

Meer informatie:
KIBO Grill
www.kibogrill.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.