Koedam Tegels moet in jubileumjaar faillissement slikken

Sinds 1973 is Koedam Tegels een begrip in De Meern en omstreken. Het is een familiebedrijf, met ruim 1500m2 aan inspiratie, dat is begonnen met tegels en later is uitgebreid met sanitaire producten. Vooral op de Zandweg, de locatie waar het bedrijf ruim 40 jaar was gevestigd, groeide het bedrijf enorm. In 1994 nam de volgende generatie het roer.

Echter is het de afgelopen tijd minder voorspoedig gegaan bij Koedam Tegels. Zo heeft de rechtbank in Midden-Nederland de onderneming failliet verklaard. Als curator is Michael Butôt aangesteld.

Koedam Tegels stond 50 jaar lang - dit jaar moest een jubileumjaar worden - voor een ruim aanbod van wandtegels, vloertegels, mozaïek, douchewanden, kranen, badkuipen, wastafels, levellingssystemen en lijm. De producten komen van gerenommeerde merken uit Zuid-Europa.Van garage...
In 1973 begon er een kleine tegelhandel onder de naam van meneer en mevrouw Koedam. De verkoop ging zo goed, dat ze de garagebox van de buren hadden overgenomen om ook daar tegels in op te slaan. Koedam Tegels was geboren. Op een gegeven moment merkte de familie Koedam dat de garageboxen te klein waren voor het aanbod én de ambities. Om deze reden is Koedam Tegels verhuisd naar een iets groter pand op de Meerndijk, slechts 900 meter verderop.

...naar tegel-walhalla
Uitbreiding van de garageboxen én de verhuizing naar de Meerndijk waren nog niet voldoende voor de toekomstvisie van Koedam Tegels. Het bedrijf bleef maar groeien en de collectie werd groter en gevarieerder. Na vier jaar op de Meerndijk is Koedam Tegels weer genoodzaakt te verhuizen. 

Voorheen was het een opslag voor jute zakken, maar vanaf 1980 werd het omgetoverd tot tegel-walhalla. Koedam Tegels doet zijn intrede en het is vanaf de start al een daverend succes. Mede door de opname van sanitair in het assortiment groeide het bedrijf zo snel, dat het niet meer weg te denken was uit De Meern. 

Volgende generatie
In 1994 wordt het stokje overdragen naar de jongere generatie binnen de familie Koedam. Bert en Roel worden de nieuwe, trotse eigenaren van het succesvolle tegel- en sanitairbedrijf. In 2008 wordt Roel de volledige eigenaar. 

Nieuw pand
Na 40 jaren op de Zandweg is Koedam Tegels verhuisd naar een meer centraal gelegen pand op bedrijventerrein Strijkviertel in De Meern. Met collecties van Porcelanosa, Magica, Livingceramics en andere grote merken straalde de showroom luxe uit.

Meer informatie:
Koedam Tegels
Molensteijn 33
3454PT Utrecht
www.koedam.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.