Stakers gaan tweede maand in

Forbo-vakbondsleden vegen vloer aan met verbeterde eindbod

Vorige week werd bekend dat er een eind kwam aan de staking bij Forbo Novilon. De leden van vakbond FNV zijn akkoord gegaan met het finale CAO-bod. Echter gaat het er bij Forbo in Assendelft anders aan toe. Een overweldigende meerderheid van de werknemers heeft tegen het laatste aanbod van Forbo in Assendelft gestemd.


Stakers Forbo Flooring steunen voedselbank met symbolisch bedrag. 
Foto: FNV.


Bij Forbo Flooring, de fabrikant van marmoleum vloeren, wordt gestaakt. Al 5 weken lang. Vandaag hoorde de directie dat hun verbeterd bod met tekenbonus door een heel groot deel van de vakbondsleden (stakers en niet stakers) is afgewezen.

Stakers bij Forbo willen geen loonsverbetering, ze willen koopkrachtbehoud. Daarvoor is in ieder geval 10% verhoging van het salaris voor nodig en dan is dat eigenlijk nog 4,3% te weinig, vinden ze. Daarvoor leveren stakers iedere dag netto 50 euro per persoon in, het verschil tussen de stakingsuitkering van de vakbond en hun normale loon. Maar van wijken willen ze niet weten. Ook deze week staken ze dóór. Dat wordt dan week 6 van hun staking.

En in deze financieel uitdagende tijd, zagen de stakers kans om vorige week nog een spoedactie op touw te zetten. Ze zamelden geld in om hun buren - de voedselbank Zaanstreek- een hart onder de riem te steken met een donatie van 352,- euro. Voor mensen die het nog krapper hebben. Dit was een symbolisch bedrag, want 3+5+2 =10. Precies: de 10% die stakers graag van hun werkgever zouden krijgen.

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.