"Als eenmanszaak geconfronteerd met twee megaschandalen"

Eigenaar failliete woonwinkel in hoger beroep: 'Ik ben op alle fronten tegengewerkt'

Managing director Patrick Eijbersen (foto rechts) heeft donderdag 6 april via  advocatenkantoor Van Diepen van der Kroef Advocaten hoger beroep aangetekend bij de rechtbank Rotterdam tegen het vonnis dat de rechter uitsprak over zijn bedrijf Flowerfeldt, waardoor het eind maart in staat van faillissement is verklaard. 

Zoals eerder gemeld blijkt Flowerfeldt in een juridisch proces verwikkeld te zijn met een accountantskantoor. 'Er zijn door Flowerfeldt strafbare feiten geconstateerd die zij als onwettig en zeer onwenselijk acht. Door frauduleus en niet integer handelen zijn de bedrijfsbelangen van Flowerfeldt aantoonbaar geschaad', liet advocaat Martijn Bonefaas in een eerder verschenen persbericht weten. 

In de doofpot
Volgens Eijbersen wil het accountantskantoor en nog een tweede partij koste wat kost zaken in de spreekwoordelijke doofpot stoppen. "In de afgelopen periode heeft men alles op alles gezet om mijn eenmanszaak failliet te krijgen. Maandenlang zijn wij door hen moedwillig van het werk gehouden en op alle fronten tegengewerkt."

Flowerfeldt is sinds 9 februari jl. bezig om met de betrokken partijen tot een fatsoenlijke oplossing te komen. "Ook alle directeuren van het accountantskantoor zijn hiervan op de hoogte. De ceo heeft zelfs schuld en fouten in dit dossier erkend. Zijn kantoor heeft herhaaldelijk aangegeven de gecreëerde problemen op te zullen lossen. Echter, er wordt niks concreets opgelost, ondanks alle beloftes", stelt Patrick Eijbersen.

Daarnaast is Flowerfeldt ook nog eens verwikkeld in een slepende kwestie met UWV die al 1,5 jaar speelt. Volgens Eijbersen heeft UWV herhaaldelijk wetten overtreden en zelfs een gerechtelijke uitspraak compleet genegeerd. 'De betreffende kwestie ligt nu bij meerdere Tweede Kamerleden en bij de Nationale Ombudsman. Ook de voltallige Raad van Bestuur van UWV is van deze (tweede) kwestie op de hoogte.'

"Als eenmanszaak ben ik geconfronteerd met twee megaschandalen. Gezien alle schades zien wij dan ook geen andere uitweg dan civiele procedures op te starten. Desgevraagd zullen wij tot aangiftes overgaan", reageert een strijdvaardige Patrick Eijbersen.Eijbersen startte in 2016 zijn bedrijf met de verkoop van designmeubels, decoratie, kunst en exclusieve woonaccessoires. In Vuren (Gelderland) heeft hij een showroom van 1000 m². Verder beschikt hij over een webshop met meer dan 50.000 producten die inmiddels uit de lucht is gehaald.

Op 31 maart verscheen het artikel Woonwinkel met breed assortiment luxe accessoires, decoratie en designmeubelen failliet


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.