Senior econoom Casper Burgering van ABN Amro:

'Herbruikbaar afval is en blijft een cruciale grondstof'

De aandacht voor schroot (maar ook herbruikbaar afval) is groot. De waarde ervan neemt namelijk toe. "En dan bedoel ik niet in euro’s, maar vooral in termen van waarde voor de maatschappij. Het is een steeds belangrijker onderdeel van de waardeketen en heeft zijn sporen verdiend in de circulaire economie", schrijft senior econoom Casper Burgering van ABN Amro.


Casper Burgering, senior econoom bij ABN Amro.

Niet gek dus dat de EC Europa leidend wil maken op het gebied van secundair materiaal. Schroot is en blijft hierbij een cruciale grondstof. Het is een onmisbaar ingrediënt om alle Europese ambities waar te maken. Door gebruik te maken van schroot – van goede kwaliteit – is bovendien veel minder energie nodig.

Casper vervolgt: "Ook wordt waardevernietiging tegen gegaan. Hergebruik en recycling blijven daarom belangrijk en gaan een grotere rol spelen. Het probleem is echter dat het aanbod van schroot erg grillig en onvoorspelbaar kan zijn. Bovendien schiet ook de verwerkingscapaciteit van schroot in Europa nog tekort om van de EU een echte mondiale leider in schroot te maken." 

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.