Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Artemis Group breidt directie uit

Met Alexander Pieper en Jonas Theiler zullen per 1 april 2023 twee nieuwe leden worden benoemd in de Management Board van de Artemis Group. Hiermee wordt het managementteam uitgebreid naar vijf personen. Daarnaast wordt Martin Klöti per 1 november 2023 CFO en lid van de Raad van Bestuur.


Martin Klöti, Jonas Theiler en Alexander Pieper.

Alexander Pieper (40) en Jonas Theiler (41) versterken per 1 april 2023 de directie van de Artemis Group. Binnen de groep krijgen zij elk de leiding over een onderdeel van de Artemis Asset Management Group. Daarnaast zal Alexander Pieper verantwoordelijk zijn voor de Franke Group in de rol van voorzitter van de raad van bestuur. Jonas Theiler blijft verantwoordelijk voor venture capital, private equity en private participaties bij Artemis Asset Management Group.

Alexander Pieper is de eigenaar van de Zwitserse gereedschapsfabrikant Kraftwerk Group, waar hij de afgelopen zes jaar CEO was. Daarvoor werkte hij 13 jaar bij Franke in verschillende managementfuncties in Zwitserland en in het buitenland en is hij sinds 2015 lid van de raad van bestuur van Artemis Holding AG. Jonas Theiler trad in januari 2021 toe tot de groep als directeur van Artemis Asset Management. Daarvoor werkte hij elf jaar bij Miller Investment Management in de VS en Zwitserland en bekleedde hij verschillende functies in openbare effecten, private equity en particuliere vastgoedbeleggingen.

Verder wordt Martin Klöti (50) de nieuwe CFO van de Artemis Group en lid van de Raad van Bestuur vanaf 1 november 2023. Hij volgt Christian Mäder op, die zoals aangekondigd in december 2022 het bedrijf per 30 april 2023 zal verlaten. Martin Klöti komt bij Artemis van de Schweiter Technologies Group, waar hij meer dan 20 jaar verschillende managementfuncties bekleedde, sinds 2014 als CFO. Hij heeft een diploma als registeraccountant en een federaal beroepscertificaat voor fiduciaires.

"Ik ben verheugd dat Alexander Pieper en Jonas Theiler met hun benoeming in de Raad van Bestuur nu meer verantwoordelijkheid op zich nemen en met succes zullen bijdragen aan de strategische ontwikkeling van Artemis. Beiden zijn zeer goed bekend met de zakelijke activiteiten van de Artemis Group. Dit is weer een belangrijke stap op het pad van generatiewisseling", zegt Michael Pieper, eigenaar en CEO van Artemis Group. "Met Martin Klöti hebben we niet alleen een bewezen financieel expert met internationale ervaring in huis, maar ook een persoonlijkheid wiens waarden uitstekend passen bij ons en onze bedrijfscultuur."

Meer informatie:
Artemis Group
www.artemis-holding.com

Publicatiedatum: