Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Villeroy & Boch komt met nieuwe premium badkamercollectie

De highlight van het 275-jarig jubileum van Villeroy & Boch is de gloednieuwe premium badkamercollectie Antao. De collectie is ontstaan in samenwerking met kaschkasch. De designers Florian Kallus en Sebastian Schneider lieten zich inspireren door de imperfecte vorm van een dauwdruppel. Ze wilden het rustgevende, ontspannen karakter van de natuur vangen in een collectie en dat is gelukt met Antao.



Eerste complete collectie
Antao is de eerste complete badkamercollectie van Villeroy & Boch. De collectie bestaat uit diverse meubels, wastafels, spiegels, een toilet, een ligbad én kranen en accessoires. Afhankelijk van de materialen en kleuren die er worden gekozen, bevindt Antao zich in het midden/tot hogere segment. Met de introductie dit jaar van verschillende kranenseries kan er met Antao een complete badkamerinrichting worden gemaakt. De Antao kranen bevatten 11 verschillende modellen in de afwerkingen chroom, mat zwart en geborsteld nikkel en hebben dezelfde bijzondere vorm.

Organische wastafel
De vorm van een dauwdruppel is het meest te herkennen in de wastafels. Net als in de natuur is geen druppel hetzelfde. Voor elke wastafel formaat (van 40 tot 65 cm) is een aparte vorm ontwikkeld. Er zijn opzetkommen en meubelwastafels. Ook de kleuren van de wastafels zijn geïnspireerd op de natuur. Naast klassiek glanzend of mat wit, zijn ze ook verkrijgbaar in de trendy matte kleuren Pure Black, Almond en de nieuwe groentint Morning Green.

Alles op zijn plaats
De meubels sluiten perfect aan bij de collectie door de hoogwaardige natuurlijke materialen, fronten met structuur en een harmonieuze kleurkeuze. De meubels zijn er in de trendkleuren Stone Grey, Leaf Green, Midnight Blue, maar ook in hout Honey Oak, Warm Walnut en een paneel in natuursteen. Het onderstel en paneel zijn vrij in te delen - van eenkleurige looks tot spannende combinaties. De binnenruimtes van de meubels zijn overzichtelijk gestructureerd en kunnen worden voorzien van verdeelmodules in eikenhout. De optionele LED-ladeverlichting zorgt ook in het donker voor optimaal zicht. De badkamer is compleet te maken met de organische spiegels, verkrijgbaar in drie uitvoeringen met verlichting.

Tijdloos design
Een hoogtepunt van de collectie is het vrijstaande bad. Het bad vertaalt op natuurlijke wijze het thema van de collectie: een subtiele asymmetrie maakt het bad tot een blikvanger die bovendien voldoet aan de allerhoogste eisen op het gebied van ergonomie en functionaliteit. Gemaakt van het fijnste Quaryl® met een kwartsgehalte van 60% voelt het bad bijzonder aangenaam aan op de huid en houdt het water lang warm. De dunne randen en de diepte van 48 cm bieden maximale ruimte voor badcomfort. Het bad is verkrijgbaar in mat en glanzend wit, Grey en Morning Green.

Bijzondere toiletzitting
Het Antao toilet is verkrijgbaar in dezelfde vier kleuren als de wastafels: White Alpine, Almond, Morning Green en Pure Black. Ook in de vorm van de toiletzitting is de inspiratie te zien van de dauwdruppel. Het toilet heeft het nieuwe TwistFlush spoelsysteem voor een optimaal schoon en hygiënisch resultaat.

Over de samenwerking
"kaschkasch" is een combinatie van de achternamen van de twee oprichters en werd opgericht in 2011. Sindsdien heeft kaschkasch gewerkt voor vele internationale klanten in de sectoren meubilair, verlichting en woonaccessoires. Voor Villeroy & Boch zet deze samenwerking een lange traditie van partnerschappen met beroemde designers voort. De samenwerking met Luigi Colani in de jaren zeventig, die de badkamer in een wellnessruimte veranderde, is ook nu nog een bijzonder voorbeeld. Naast kaschkasch werkt het bedrijf momenteel samen met designers als Christian Haas en de Duits-Deense designer Gesa Hansen.

Meer informatie:
Villeroy & Boch
www.villeroy-boch.nl

Publicatiedatum: