Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directie is in juridisch proces verwikkeld met accountantskantoor

Woonwinkel met breed assortiment luxe accessoires, decoratie en designmeubelen failliet

Begin februari leek het al de verkeerde kant op te gaan, nadat op het forum van TROS Radar berichten verschenen dat het bedrijf onbereikbaar was na een niet-geleverde bestelling. 'Als ik de reviews lees op Trustpilot, vraag ik mij af waarom u daar iets besteld hebt', reageerde een van de lezers. Een andere gaf als advies: 'Zie dit als leergeld en verdiep u eerst in een site voor u er iets besteld.' 



Op vrijdag 31 maart heeft de rechtbank Dordrecht de firma Flowerfeldt, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64923614 in staat van faillissement verklaard. Mr. M.K. de Bruijn is tot curator benoemd.



Flowerfeldt startte in 2016 met de verkoop van designmeubels, decoratie, kunst en exclusieve woonaccessoires. In Vuren (Gelderland) heeft het bedrijf een showroom van 1.000 m². Verder heeft het ook een webshop met meer dan 50.000 producten die inmiddels uit de lucht is gehaald.

Exclusiviteit en kwaliteit waren belangrijke pijlers van Flowerfeldt. "De liefde voor producten zie je bij Flowerfeldt terug, omdat het ambachtsproducten zijn. Elk product dat wij verkopen is uniek. Het komt voort uit mijn eigen voorliefde voor mooie dingen. Ik wil exclusiviteit weer terugbrengen. De gemiddelde winkelstraat in Nederland verkoopt dertien in een dozijn producten. Exclusiviteit binnen elk budget is wat Flowerfeldt biedt", vertelde de eigenaar in een interview in december 2021 met De Stad Gorinchem.nl.

Flowerfeldt blijkt in een juridisch proces verwikkeld te zijn met een accountantskantoor. '"Er zijn door Flowerfeldt strafbare feiten geconstateerd die wij als onwettig en zeer onwenselijk achten. Door frauduleus en niet integer handelen zijn de bedrijfsbelangen van Flowerfeldt aantoonbaar geschaad', laat advocaat Martijn Bonefaas van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef in een persbericht weten.