Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

563 CBM-leden zien omzet stijgen naar €2,8 miljard

Ruim een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen en brak er tegen alle verwachting in opnieuw een oorlog uit op het Europese vaste land. Ineens werd voor iedereen pijnlijk duidelijk dat het Westen te afhankelijk is geworden van een grillige dictator als Poetin. Ondanks het zoveelste sanctiepakket tegen Rusland, is Poetin voorlopig niet van plan in te binden.



Ondanks de problemen op het wereldtoneel bleef het werk in onze branche nog redelijk op peil. In de tweede helft van 2022 hadden woonmeubelfabrikanten wel een duidelijke neergang in de intake en kreeg de export flinke klappen door de weggevallen internationale meubelbeurzen. Die beginnen nu weer op gang te komen", laat Kees Hoogendijk (directeur CBM) weten.

Ondanks de oorlog bleef de dienstverlening van CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, het afgelopen jaar op peil. In het jaarverslag laten ze in feiten en cijfers zien wat we in 2022 bereikt hebben. Zo waren de 563 leden goed voor een omzet van 2,8 miljard euro. In totaal werkten er 11.176 binnen deze bedrijven en was het verzuim 2,96%.

Kees vervolgt: "Veel ondernemers ervaren dat de oorlog in Oekraïne geen ver-van-mijn-bed-show is. De beschikbaarheid van grondstoffen en materialen was, en is een groot probleem. Probeer deze dagen maar eens aan berken multiplex te komen. En de prijzen voor energie en gas gingen door het dak. Daarmee is de oorlog pijnlijk merkbaar in de branche en in de portemonnee van onze ondernemers."

Bekijk hier het complete jaarverslag.

Meer informatie:
CBM
www.cbm.nl

Publicatiedatum: