Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staking bij Forbo-Novilon voorlopig opgeschort

De stakende medewerkers bij Forbo-Novilon pakken donderdag hun werk weer op. In ieder geval voor even. Het vloerenbedrijf uit Coevorden heeft een kleine verbetering op tafel gelegd voor de nieuwe cao. De FNV wil nu eerst de mening horen van zijn leden. Zij mogen stemmen tot en met zaterdag. Als ze tegen zijn wordt de staking zondag hervat.

Janwillem Compaijen, bestuurder FNV Procesindustrie: "De staking duurt al bijna vier weken en het is inmiddels een beetje als in het judo: de stakers houden Forbo in de houdgreep en Forbo andersom de stakers. Maar niemand tikt af."



Ietsje bovenop het laatste eindbod
De directie is nu bereid om ietsje meer bovenop haar laatste eindbod te doen: een eenmalige uitkering van € 250 bruto. "Ik zeg niet dat dit niet genoeg is, maar stel wel vast dat ze hiermee nog nauwelijks onze kant op komen. We leggen het voor aan onze leden bij het bedrijf en zij gaan voorlopig weer aan het werk", aldus Janwillem.

Eis is nog altijd 10% en APC
De vakbond eist nog altijd 10% loonsverhoging en automatische prijscompensatie. Verder moet het bedrijf het adoptie- en bevallingsverlof aanvullen tot 100% (dit is wettelijk 70%). Forbo biedt 8% extra in een jaar, plus de € 250 bruto eenmalig. Verder gaat de vergoeding voor reiskosten naar € 0,21 en komt er een minimum uurloon van € 14 bruto.

Bron: FNV

Publicatiedatum: