Nu al 4 keer zoveel stakingen als gemiddeld

In de eerste drie maanden van 2023 is er in 23 sectoren en bedrijven gestaakt. Dat is bijna evenveel als het jaargemiddelde van de laatste tien jaar, dat op 24 ligt. Ook is er een recordaantal van 30 ultimatums verstuurd, waaruit blijkt dat FNV-leden op meer werkvloeren bereid zijn actie te voeren voor een goede cao. Er werd (of wordt) onder andere gestaakt bij Forbo Flooring, Forbo Novilon, Sabic, Bijenkorf, Hibin en spuitgieterij Berry Promens.Actie-cocktail
FNV-vicevoorzitter Zakaria Boufangacha: "Veel leden zien dat er nog steeds goede winsten worden gemaakt, terwijl zij moeten beknibbelen op hun uitgaven door de torenhoge inflatie. Tegelijk zien zij, dat zij heel hard nodig zijn. Deze cocktail maakt dat zij in actie willen komen voor een loon, waarmee zij aan het einde van de maand nog steeds evenveel boodschappen kunnen betalen. Daarbij steekt staken ook aan, want het loont, zien zij ook."

Nederland verdient beter
De gemiddelde loonstijging bedraagt 6,2%. De laagste lonen stijgen met 7,6%; modaal met 6,9%. De trend is omhoog in de afgelopen 3 maanden. Boufangacha: "We zullen zien hoe we er komende zomer voor staan. De inflatie daalt maar langzaam, en de lonen lopen achter, dus ik verwacht ook elders een taaie loonstrijd. Wij vinden dat Nederland beter verdient."

Bron: FNV 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.