Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Al jaren voeren we de slogan: 'De ergernis over slechte kwaliteit duurt voort, als de vreugde over de prijs al lang verdwenen is'''

Beddenspeciaalzaak Bergen op Zoom wordt al 55 jaar gerund door Hans en Paula Groenendaal

'Uitgerust opstaan begint bij Groenendaal'. Die slogan voert Groenendaal Beddenspeciaalzaak al vele, vele jaren. Het familiebedrijf aan de Potterstraat 48 in Bergen op Zoom is van het echtpaar Hans en Paula Groenendaal (zie foto). De oprichters vieren deze zaterdag, op 1 april 2023 het 55-jarige bestaan.

Hans en Paula openden de deuren van hun zaak op 1 april 1968. In die tijd was Groenendaal Bedden de eerste echte beddenzaak in Bergen op Zoom die zich alléén op slaapcomfort richtte. Er waren wel meubelwinkels in de stad met enkele matrassen, maar dat was het dan wel.

In het centrum van Bergen op Zoom vonden zij de ideale stek om alles op slaapgebied te gaan verkopen: matrassen, ledikanten, dekens, kussens, dekbedden enz. Alles draaide en draait nog steeds bij Groenendaal om slapen en uitgerust opstaan.

In de loop der jaren kwam er een Groenendaal Beddenzaak bij (in 1979), op Potterstraat 41, schuin tegenover nummer 48 en een grote showroom (1989) op nummer 52-54 aan dezelfde kant als Pottenstraat 48. In de volksmond werd het de Groenendaal Bedden Driehoek genoemd. Inmiddels zijn 41 en 52-54 gesloten.

In de beddenzaak waar zij 55 jaar geleden begonnen kan men anno 2023 nog altijd terecht voor een goed en deskundig advies. Volgens ingewijden is het een knusse, gastvrije zaak in slaapcomfort. En een vast gezegde door de jaren heen is: 'De ergernis over slechte kwaliteit duurt voort, als de vreugde over de prijs al lang verdwenen is.' Kort samengevat, koop gewoon een goed bed!



Hans Groenendaal, wiens vader een matrassenfabriek en beddenwinkel in Breda had, geldt in de Markiezenstad als een echte 'slaapprofessor'. Vijf jaar geleden had hij een interview met BN|DeStem: "Rijk en arm, groot en klein, iedereen gaat naar bed. Maar hoe? Daar kan ik me wel over verbazen. Die nieuwe bank ziet iedereen, maar de matras is vaak een sluitpost, want die ligt onder een sprei. Terwijl er geen meubel is wat je zo intensief gebruikt. Wie zit er nou dagelijks acht uur op de bank?"



Zeven jaar geleden verscheen een verhaal van hem in het Algemeen Dagblad, in de bijlage De Ondernemer. "Ik vind het zo leuk om met bedden bezig te zijn. Het is een hobby, maar dan een waarmee ik mijn boterham verdien. Klinkt cliché, maar het is wel wat een beddenzaak nodig heeft. Mensen komen bij mij langs om mijn kennis en ik vind het heerlijk om die te delen. Men hoeft dan niet meteen een bed te kopen. Ik weet inmiddels hoe het gaat, je moet mensen niet dwingen tot een koop. Integendeel. Laat ze kijken, voelen. En weer gaan. Ik heb in al die jaren heel wat beddenwinkels zien komen en gaan in Bergen op Zoom. Zeggen dat zij slecht waren zal ik niet doen, maar ik denk wel dat zij het kunstje van de winkelier niet begrepen hebben. Het draait om passie, geduld en oprechte interesse in de klant"

Meer informatie:
Groenendaal Bedden
Potterstraat 48
4611 NK Bergen op Zoom  
Telefoon: 0164 234 590
info@groenendaalbedden.nl