Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van De Interieur Club

5 tips voor Milaan Design Week 2023

De grootste interieur- en designbeurs ter wereld, de Salone del Mobile in Milaan, begint bijna! Voor veel interieurprofessionals is dit dé interieurbeurs van het jaar, niet alleen vanwege de beurs maar ook omdat de hele stad wel betoverd lijkt.

Indien je De Interieur Club Podcast weleens luistert dan heb je vast gehoord dat kleurexpert Marie-Gon, trendanalist Christine Boland en ELLE Decoration hoofdredacteur Evelien Reich samen met heel veel liefhebbers hier ieder jaar te vinden zijn. Door heel Milaan worden presentaties en shows gegeven. Niet alleen bij de beurs en in het centrum maar overal in de stad voel je de designvibes!

Afgelopen weken kregen wij veel vragen van jullie waar je echt heen zou moeten. Wij hebben 5 tips verzameld voor Milaan Design Week 2023 en die delen wij graag met jou:


 
1. Masterly - The Dutch in Milano 
De 7e editie van Masterly – The Dutch in Milano zal plaatsvinden van 18-25 april 2023. Na zes jaar Palazzo Francesco Turati is het tijd voor een frisse upgrade naar een fantastische nieuwe locatie. Nu nog dichter bij de Duomo in het centrum van Milaan. Het Palazzo dei Giureconsulti, bekend als het palazzo met de toren, fungeert als nieuw decor en dé plek voor de collecties van meer dan honderd Nederlandse ontwerpers en bedrijven.

In februari hebben wij een podcast opgenomen met de oprichter en curator van Masterly Milaan, Nicole Uniquole. 

2. Iguzzini 
Tijdens Milaan Design Week pakt het Italiaanse lichtdesign merk Iguzzini uit met de tentoonstelling Living Vibes in één van de meest karakteristieke en fascinerende wijken van Milaan, de kunstwijk Brera (Via Palermo 11, Blindarte).

De ruimte is ontworpen door Stefano Boeri bekend van zijn revolutionaire ontwerp van de Bosco Verticale in Milaan. Het leverde de architect-urbanist in 2009 wereldfaam op. Sindsdien veranderen zijn grensverleggende, groene ontwerpen stilaan de wereld en de visie op leefbaar wonen in de stad.

3. Cosentino
Overal in de stad zijn tijdens Milaan Design Week feestjes, borrels en lanceringen. Cosentino organiseert dit jaar tijdens Salone del Mobile de Cosentino VrijMiBo! Maak kennis met de nieuwste collecties en verrassende toepassingen en laat je inspireren want Cosentino meets Design! Ontmoet je collega’s tijdens de ‘Dutch TGIF’ in Cosentino City Milaan!

Ben jij er op vrijdag 21 April bij? Vanaf 18.30 uur bij Piazza Fontana 6 in Milaan.

4 Satelliet Originals 
Satelliet Originals is dit jaar weer aanwezig op de Salone del Mobile, de grootste en meest toonaangevende meubel- en designbeurs wereldwijd. Satelliet Originals is ontstaan vanuit de wens om een uniek aanbod meubelen te creëren. Met de expertise en creativiteit is een lijn ontworpen waarbij de kracht in personalisatie zit. Satelliet Originals wordt exclusief door Nederlandse designers ontworpen en hebben daarom een eigen karakter en signatuur.

Door de premium kwaliteit en tailormade opties bieden Originals een uniek en veelzijdig aanbod voor de hospitality sector. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan het verwezenlijken van een aangename ontmoetingsplek, waarbij gastvrijheid de sleutel is. Satelliet Originals wil zo veel mogelijk vakgenoten en geïnteresseerden inspireren en kennis laten maken met de meest prominente Originals. Na het debuut in Milaan vorig jaar is dit een mooie vervolgstap die bijdraagt aan de internationale ambities van Satelliet Originals.

Satelliet Originals is vertegenwoordigt op de volgende locatie: 
Salone del Mobile Fiera Milano, Strada Statale Sempione, 28, Milan, Italy Beursstand: L18, pavilion 22.

5. Decolegno 
Vanaf 17 april barst Milaan weer uit zijn voegen met spraakmakende exposities en kunstzinnige tentoonstellingen tijdens de Design Week. Ook het team van DecoLegno staat in de startblokken. Niet in de laatste plaats om de innovaties van Cleaf te gaan bewonderen. Cleaf zal deze tijdens de Salone del Mobile presenteren in hal 2, standnummer H15.

Wat het gaat worden? Dat is ook voor team DecoLegno nog een verrassing. Maar we zijn inmiddels gewend aan de vernieuwende kwaliteiten van Cleaf, en dus zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ben jij in Milaan, ga je de Salone bezoeken en ben je nieuwsgierig naar de laatste trends op het gebied van decoratief plaatmateriaal? Zet dan vooral stand H15 van Cleaf in hal 2 op je ‘to see’ lijstje!

Wil je alles volgen van Milaan Design Week 2023? Hou dan ons Instagram account in de gaten, Mark Timo en Gertrude zijn de hele week in Milaan en zullen de mooiste beelden en tips met jou delen! En heb jij tips? Laat het ons weten!

Laatste kaarten voor netwerkborrel Milaan!
Op woensdag 19 april van 17.00 tot 20.00 uur organiseert De Interieur Club de netwerkborrel op een droomlocatie bij Masterly Milaan. In eerste instantie was de netwerkborrel uitverkocht maar er zijn een aantal extra kaarten! Dit is hét must-go event om te netwerken en al je interieurcollega's te ontmoeten. Wil jij Nederlandse designers en interieurbedrijven ontmoeten die in Milaan staan? Of tips krijgen van je interieurcollega's waar je deze week zeker heen moet?

Regel hier nog snel je kaartje.

Meer informatie:
De Interieur Club
www.deinterieurclub.com

Publicatiedatum: