Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van 17 tot 23 april 2023 in Milaan

JUNG’s laat tijdelijke en duurzame installatie zien op Fuorisalone 2023

Van 17 tot 23 april 2023 maken bezoekers aan JUNG’s tijdelijke en duurzame installatie INVISIBLE op Fuorisalone 2023 in het Milanese Brera Design District kennis met een abstracte wereld van smart-hometechnologie. De technologie voor smarthomes evolueert volop. De systemen worden steeds slimmer, terwijl de bediening en de installatie steeds eenvoudiger worden. De nieuwste, baanbrekende stappen van JUNG HOME zijn niet zichtbaar op de producten zelf, maar stopcontacten zijn voortaan slim en schakelaars communiceren met elkaar via radiosignalen.

The visible INVISIBLE
Curator prof. Tina Kammer van InteriorPark geeft JUNG’s installatie een artistieke interpretatie van bedrijfs- en productaspecten die anders enkel in woorden gevat kunnen worden. Geometrische vormen, lijnen en lichtelementen verwijzen naar de elektrotechniek en creëren een licht 3D-effect. Contrasterende blauwe en oranje tinten versterken de optische illusies, terwijl 'onzichtbare connecties' alle oppervlakken van de ruimte met elkaar verbinden en een abstract ruimtegevoel creëren. De wanden en andere elementen bestaan uit gerecycled papier, dat met de hand is beschilderd door muurkunstenaar Jay MT. De ruimtevullende audio-effecten zijn het werk van dj Jens Herzberg. Het meubilair bestaat uit een combinatie van opslagdozen en items uit JUNG's voorraden voor handelsbeurzen. Het lichtconcept van ERCO speelt met het effect van visuele perceptie.

Verborgen duurzaamheid
Duurzaamheid zonder ecolook. JUNG heeft duurzaamheid altijd holistisch opgevat: milieuvriendelijk, verantwoordelijk, energie-efficiënt en lokaal. Designkwaliteit op basis van vakmanschap en knowhow. Toekomstbestendig dankzij vernieuwende systemen en technologieën voor elektriciteit in bouwtoepassingen. Cradle to Cradle®-gecertificeerde producten. JUNG is een onderneming die al 111 jaar lang duurzaam denkt en handelt. Niet altijd zichtbaar, maar altijd met veel impact.

Daarom wil JUNG praten over wat verborgen is. De installatie INVISIBLE laat zien hoe JUNG niet uitpakt met grote woorden, maar met daden. INVISIBLE is tijdelijk, maar duurzaam: de wanden zijn gerecycled, de opslagdozen keren achteraf terug naar JUNG's productiefaciliteiten en de displayelementen zullen opnieuw worden gebruikt op handelsbeurzen. INVISIBLE toont op die manier op een heel pragmatische, eerlijke en authentieke manier vooruitgang. Net als JUNG.

JUNG op Brera Design District
Zoals op de voorgaande edities is de installatie van JUNG te zien in een kleine balletschool op een romantische binnenplaats in de Via Palermo, het bruisende hart van het Brera Design District.

17 t/m 23 april 2023
Cavallerispaziodanza
Via Palermo 1, Milan
Open van 11 uur tot 17 uur
www.jung.com 

Publicatiedatum: