"Staken doe je niet voor je lol, maar het is helaas nodig"

Directie van Forbo Flooring (opnieuw) getrakteerd op luid fluitconcert

De stakende medewerkers van Forbo Flooring in Assendelft houden vandaag (28 maart) "een hels fluitconcert" bij het vloerenbedrijf. Zij hopen dat de directie eindelijk naar hen luistert en een goede cao met een fatsoenlijke loonsverhoging voor hen afspreekt met de FNV. Dat meldt Peter te Lintel Hekkert, persvoorlichter van FNV.

Yolanda Reus, bestuurder FNV Procesindustrie: "Ze moeten daar in de directiekamer nou toch eens naar ons luisteren. Misschien helpt het als we met z’n allen een heleboel herrie maken. We zitten al in de vierde stakingsweek en daar wordt niemand vrolijk van, kan ik je verzekeren. Staken doe je niet voor je lol, maar het is helaas nodig. Zolang Forbo zijn mensen niet genoeg wil belonen voor hun harde werk, gaan wij door."


Foto: FNV.

Rondkomen steeds lastiger
Mark, werknemer bij Forbo Flooring: "Vroeger kon ik nog wel eens een keertje uit eten gaan met mijn gezin, maar dat soort dingen zit er echt niet meer in. Het wordt sowieso steeds lastiger om de rekeningen te betalen en rond te komen."

10% en bijdrage energiekosten
De werknemers eisen er daarom 10% salaris bij en automatische prijscompensatie. Verder willen ze een bijdrage voor de hoge energiekosten die ze vorig jaar hebben gemaakt en vrij op 5 mei.

Laatste eindbod massaal verworpen
De staking bij Forbo Flooring duurt, net als bij zusterbedrijf Forbo-Novilon in Coevorden, al sinds begin maart. De medewerkers hebben vorige week het laatste eindbod van hun werkgever (8% loonsverhoging) massaal verworpen.

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.