Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veiligheidswaarschuwing NVWA voor kinderbed: jong kind kan met hoofd vast komt te zitten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt consumenten voor het gebruik van kinderbedjes. Het gaat om bedjes van het merk Polini, model Vintage 110. Deze zijn te koop aangeboden door Product Fit BV. De NVWA heeft van dit model bed één exemplaar getest en geconstateerd dat er een mogelijkheid bestaat dat een kindje romp en benen tussen de spijlen door kan steken en met het hoofd vast komt te zitten waardoor verstikkingsgevaar zou kunnen ontstaan. "Gebruik dit product niet", luidt het.



Product Fit BV zegt er het volgende over: "Dit model bedje is door zowel de fabrikant als het testinstituut SGS in Franrijk uitvoerig getest en daarbij zijn geen afwijkingen geconstateerd. Bij het door de NVWA geteste exemplaar bleek echter de afstand tussen de spijlen te ruim te zijn. Helaas kunnen we niet nagaan of enkel het exemplaar dat de NVWA heeft getest deze afwijkende ruimte tussen de spijlen bevat of dat de hele productierun foutief is geproduceerd. Daarom nemen we uit veiligheidsoverwegingen alle producten terug."

De door Product Fit BV geleverde bedjes van deze serie werden tussen mei 2019 en juni 2022 verkocht via de Nederlandse Polini website, via Bol.com en de Van Asten babywinkels in Nederland (online en in de fysieke winkel).

"Als u in het bezit bent van een bedje dat aan deze specificaties voldoet, dan wordt u aangeraden het gebruik ervan te staken. U kunt het bedje terugbrengen/sturen naar de winkel waar u deze heeft gekocht of hiertoe contact opnemen met de desbetreffende webshop indien u het bed online heeft aangeschaft. Het bedje wordt dan geruild voor een ander bedje of u wordt het volledige bedrag terugbetaald", aldus Product Fit BV.

Bron: NVWA

Publicatiedatum: