'Dit is natuurlijk heel pijnlijk'

Forbo Flooring gaat vierde stakingsweek in

Net als hun collega’s bij Forbo-Novilon staken de werknemers van Forbo Flooring in Assendelft nog zeker een week door. Zij hebben donderdag besloten dat zij hun staking verlengen tot 1 april. Dat schrijft persvoorlichter Peter te Lintel Hekkert namens het FNV.

Yolanda Reus, bestuurder FNV Procesindustrie: "Dit is natuurlijk heel pijnlijk. De mensen staken hier al drie weken en Forbo laat ze gewoon in de kou staan. Letterlijk, in dit geval. De medewerkers willen iets heel normaals: dat ze ook straks hun boodschappen kunnen betalen zonder in de geldproblemen te komen. Maar het bedrijf haalt de schouders op."


Foto: FNV.

Meestijgen salarissen met de prijzen
De werknemers eisen 10% meer loon en het meestijgen van de salarissen met de prijzen in de winkels. Daarnaast willen ze een bijdrage ontvangen voor de hoge energiekosten van vorig jaar en een vrije dag op Bevrijdingsdag. Bij Forbo Flooring in Assendelft werken zo’n 550 mensen.  

8% is niet genoeg
De staking bij Forbo Flooring duurt al sinds begin maart. Vorige week hebben de medewerkers een iets verbeterd bod voor de lonen massaal verworpen. Reus: "Forbo is met zijn bod van 6,5% naar 8% gegaan, maar dat is niet genoeg."

Bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.