'Afval omzetten in moderne interieuraccessoires of meubels'

Originalhome wint Creative Innovation Award

Originalhome wint de Creative Innovation Award van de Global Recycling Foundation voor Global Recycling Day 2023. Bij originalhome focussen ze op de mogelijkheden van afval. Ze recyclen en upcyclen zoveel mogelijk en zetten afval om in moderne interieuraccessoires. Momenteel wordt 75% van de collectie gemaakt van afval van onder andere de textiel-, toerisme- en houtverwerkings industrie.

"Door afval te gebruiken als grondstof voorkomen we de negatieve impact van het produceren van nieuwe materialen. We voorkomen zo de vernietiging van de biodiversiteit en besparen grond, bomen en CO2. Door te laten zien hoe mooi en nuttig afval kan zijn, hopen we het goede voorbeeld te geven en anderen te inspireren om ook terug te geven aan de planeet en aan de mensen", aldus Originalhome.



Global Recycling Foundation
Afgelopen zaterdag 18 maart was de 6e Global Recycling Day om aandacht te vragen voor het belang van recyclen voor het behouden van onze natuurlijke grondstoffen en om te vieren hoe mooi afval kan zijn. De GRF awards zijn gericht op het erkennen van innovatieve en creatieve manieren om efficiënt om te gaan met grondstoffen en afval te verminderen. "Het door ons gewonnen prijzengeld zal worden gedoneerd aan Sungai Watch om meer rivier- en strand opruiming acties te financieren in Bali, Indonesië."

Afval als grondstof voor je interieur
Bij originalhome geloven ze dat het gebruik van afval van cruciaal belang is om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Wereldwijd wordt jaarlijks meer dan 2 miljard ton afval geproduceerd, en hoewel de hoeveelheid afval elk jaar toeneemt, wordt ongeveer slechts 20% van het mondiale afval gerecycled. De andere 80% belandt op een vuilnisbelt, in de zee, of wordt verbrand, wat enorme schade toebrengt aan het milieu, de dieren en de mensen.

"Door afval te prioriteren als grondstof kunnen we helpen deze schade te verminderen. Dit is de reden dat 75% van de originalhome-collectie is gemaakt van afvalmaterialen. Afval zoals lege wijnflessen, teakwortel, hout uit oude huizen, schuren, boten en vrachtwagens, en afvaltextiel kan worden hergebruikt en worden omgezet in moderne meubels of interieuraccessoires, zoals kleden, kussenhoezen, keukengerei, bankjes en krukken, en lampenkappen."

Onze duurzame missie
De missie van Originalhome voor duurzaamheid gaat verder dan alleen het opnieuw gebruiken van afval. Dit is hoe en waarom ze het gebruikt van afval prioriteit geeft en hoe dit banen creëert voor ambachtslieden in afgelegen gebieden:

1. "Door afvalmaterialen te hergebruiken voorkomen we negatieveimpact op het milieu en besparen we waardevolle grondstoffen. Dit helptons onze ecologisch voetafdruk te verkleinen en de natuurlijke grondstoffente behouden voor toekomstige generaties."

2. "Onze makers gebruiken traditionele ambachten om afval om te zettentot moderne interieur accessoires en meubels. Op deze manierondersteunen we plattelandsgemeenschappen en creëren we banen voormeer dan 400 mensen in de armste gebieden van de wereld."

3. "Door afval als voornaamste materiaal te gebruiken voor onze collectiestellen we een voorbeeld voor andere bedrijven. Wij geloven dat duurzaamheid prioriteit zou moeten zijn voor alle ondernemingen en we zijn trots om voorop te lopen in duurzaam design door te laten zien hoe afval kan worden omgezet tot mooie, functionele en duurzame producten."

Meer informatie:
Originalhome
Burgemeester Pabstlaan 10
2131 XE Hoofddorp
+31 (0)23 7857708
hello@originalhome.nl
www.originalhome.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.