"Hij had hart voor zijn werk, en werkte daar hard voor"

In memoriam: Aribert Guiking

Aribert Guiking is op 68-jarige leeftijd overleden. De freelance journalist en uitgever, die zelden een blad voor de mond nam, was op menig meubelshow te vinden om voor Yataz verslag te doen. Het online platform, met nieuws- en blogartikelen over de woonbranche, is na zijn overlijden (op 15 maart jl.) opgeheven. 

Yataz begon in 2007 als tweemaandelijks blad. Voorjaar 2012 werd het blad uit de markt genomen en sinds die tijd was Yataz.nl een online platform voor professionals in de woonbranche.

Aribert werkte vanaf 1993 bij het vakblad Zonvak. Vervolgens ging hij aan de slag bij Eisma's Vakpers en Ons Huis, om in 2007 voor zichzelf te beginnen.

Zijn broer Albert schrijft op Yataz het volgende:
Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Wie kent die beroemde strofe niet uit het poëtische werk van de dichter Herman Gorter. Gedurende de lente krijgt de natuur weer kleur en vorm. In woningen vindt ‘grote schoonmaak’ plaats, de commercie staat klaar met nieuwe collecties. Heel veel is nieuw - maar eigenlijk ieder jaar hetzelfde ritueel.
Hoeveel nieuwe trends zijn er de afgelopen jaren niet gesignaleerd hier bij Yataz. Ze werden verwelkomd, of soms heel kritisch tegemoet getreden. Een enkele keer stak Yataz er vrolijk de draak mee.

Prachtige ontwerpen om in te wonen zijn hier aan bod gekomen. Van vloeren, meubels, wanden, plafonds, verlichting, concepts, ideeën.
Zo aan het begin van een nieuwe lente gaan de gedachten ook uit naar de ruimtes en ontwerpen die de natuur ons biedt. Weidse weilanden, ruisende bossen, de eeuwige zee. Stralend zonlicht, dreigende donderwolken, grijze dagen, ijzige kou en zinderende hitte. Omlijst door een natuur die ieder jaar in winterslaap gaat, maar telkens daaruit ontwaakt.
Een eeuwig droombeeld van mensen is een groen landschap, met bloeiende bomen, fluitende vogels en een combinatie van levenslust en serene rust.

Yataz vermeldde wat kwam en ging, vond daar vaak iets van en had nooit de neiging om zaken onder het tapijt te vegen. Maar wel om de realiteit onder ogen te zien, al dan niet met een schuin oog.
Daarom noemen we hier onomwonden de nieuwe realiteit die geldt vanaf nu: dit wás Yataz.
Yataz is niet meer.

Aribert had, op zijn eigen wijze, hart voor zijn werk, en werkte daar hard voor. Voor zijn hart bleek het tenslotte te hard.
Aribert is verdwenen onder het tapijt van onze aarde, met boven zich voor altijd een baldakijn van ofwel de zon en de wolken, ofwel de maan en de sterren. En zonder geluid, lente of niet.
Aribert rust in vrede.

De broer van Aribert

Memoi.nl
Op memori.nl zijn verschillende herinneringen te lezen, waaronder een van Ingmar van der Hoek, redacteur bij Business Content Media.
Hij schrijft:
'Ga je een mooi stukkie ervan maken, jongen? Dat is wat Aribert meer dan 20 jaar lang tegen me zei wanneer ik hem tegenkwam op een beurs in binnen- of buitenland. Een eigenzinnige man die volledig zijn eigen weg ging, een zeldzaamheid in een wereld waar meningen vaak aangepast werden aan die van adverteerders. Een levensgenieter, trots op zijn kinderen. Ik ga hem missen, die gekke Aribert. Heel veel sterkte en kracht voor de nabestaanden.'

Lees of schrijf hier een herinnering aan Aribert.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.