Honderd drones houden voorraad Ikea bij

Niet meer handmatig de voorraad tellen, maar een drone die dat voor je doet: bij Ikea gebeurt het tegenwoordig. De woonwinkel zet sinds kort in 16 Europese landen, waaronder Nederland, 100 drones in. De woonwinkelketen is daarmee de eerste retailer die een dergelijke oplossing met succes op grote schaal gebruikt voor voorraadinventarisatie.“We investeren over de hele linie in technologie, zodat onze winkels de klanttevredenheid beter kunnen ondersteunen. De introductie van drones en andere geavanceerde tools – zoals bijvoorbeeld robots om goederen op te pikken – is een win-winsituatie voor iedereen. Het verbetert het welzijn van onze medewerkers, verlaagt de operationele kosten en stelt ons in staat om betaalbaarder en handiger te worden voor onze klanten”, zegt Tolga Öncu, Head of Retail bij Ingka Group (IKEA).

De eerste drone vertrok in 2021 in Ikea Zwitserland en de 100 die nu operationeel zijn, hebben inventaris opgeslagen op 16 verschillende locaties in België, Kroatië, Slovenië, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland.Bron: Ingka Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.