Het licht volgt de beweging van golven

Vloeiend, ovaal en geïnspireerd door de beweging van getijden: dat is het ontwerp van Tidal, de nieuwe plafondlamp van Lodes. De lamp heeft een ringvormige structuur, met één zijde breder dan de andere, die kan veranderen afhankelijk van de positie van waaruit wordt waargenomen. Tidal is ontstaan uit de samenwerking tussen het merk uit Veneto en Needs Studio.

De nieuwe plafondlamp Lodes is gemaakt van gegoten aluminium. Alle technische elementen zijn verborgen in het lamphuis, waardoor de esthetische waarde van het object wordt gemaximaliseerd, waarvan de LED-bron tegelijkertijd licht naar beneden en naar boven projecteert voor een diffuse verlichting in de omgeving.

"De studio concentreerde zich op pure vormen, op het verschil in een doorsnede dat het object interessant maakt, voortdurend verandert vanuit alle gezichtspunten, de perceptie ervan vervormt maar een formele strengheid behoudt", verklaart Needs Studio, een Italiaanse productontwerpstudio die in 2020 werd opgericht door Davide Gerlin, Marco Brunato en Matteo Coracin.

Tidal is alleen verkrijgbaar in de afmeting 60 cm in drie ondoorzichtige tinten: wit, aarde of champagne, waardoor het geschikt is voor minimalistische interieurs of ruimtes met meer omhullende en elegante kleuren.

De nieuwe plafondlamp Lodes weerspiegelt het streven van het merk naar deskundige verlichtingsoplossingen voor binnen- en buitendecoratie, met een eigentijds en toegankelijk ontwerp. Hierdoor is Lodes geschikt voor een breed scala aan omgevingen, zoals een woonkamer in een huis of een hotelkamer of in niet-lineaire composities van meerdere elementen, bijvoorbeeld in de gangen van een hotel of kantoorruimtes.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.