Buiten met de Molteni&C. Outdoor Collection

De eerste Molteni&C. Outdoor Collection is een collectie buitenmeubilair ontworpen door Vincent Van Duysen, die al het comfort van het historische Giussano binnenmeubilair naar buiten brengt. Banken, fauteuils, ligstoelen en tafels voor buiten creëren een harmonieus geheel tussen heden en verleden, waarbij architectuur en natuur naadloos in elkaar overgaan.Voor de Molteni&C. outdoor collectie put Van Duysen uit de rijke ontwerptraditie van het merk en herinterpreteert deze via het werk van grote internationale ontwerpers - van Foster + Partners tot Ron Gilad, Gio Ponti, Luca Meda en Van Duysen zelf.

"Net als bij de 2022 binnencollectie streefde ik voor de nieuwe buitencollectie naar een idee van zacht comfort en organische speelsheid in een architecturale visie op meubilair. Het modernisme inspireerde me om te verwijzen naar het idee van permeabiliteit en transparantie tussen binnen- en buitenruimtes en de intieme verbinding tussen licht en natuur", zegt Vincent Van Duysen, creatief directeur van Molteni&C.

De Molteni&C. Outdoor Collection bevat verschillende ontwerpconcepten, die allemaal naast elkaar bestaan binnen één organische visie.

De Landmark Collectie is een fusie van traditie, ambacht en tijdloze stijl - rijk gedetailleerde banken, kleine banken, chaise longues en fauteuils. De kern van de collectie is een eerbetoon aan een van Molteni&C's meest iconische archiefontwerpen van Luca Meda, wiens klassieke Palinfrasca bank, oorspronkelijk ontworpen in 1994, een nieuw leven vindt in de open lucht.

Vincent Van Duysen's Timeout collectie bestaat uit buitenmeubilair geïnspireerd op de essentiële vormen van de modernistische architectuur, waar delicate lijnen het ogenschijnlijk koude karakter van het metaal verzachten. Ook verwijzingen naar de techniek van fer forgé kenmerken de collectie. De sofa Phoenix wordt structureel gedefinieerd door een band van gepolijst gelakt aluminium die het silhouet als een ononderbroken lint volgt. De band van de Golden Gate tafel omlijst een tafelblad in teak of lavasteen.

De Heritage Collection omvat een heruitgave van twee Gio Ponti-fauteuils. De D.150.5 chaise longue werd oorspronkelijk in 1952 ontworpen voor de buitenruimtes van het Andrea Doria cruiseschip, en de D 154.2 fauteuil - nu in een buitenversie - werd in 1954 ontworpen voor de Planchart villa in Caracas (1953-57).

De Molteni&C. Outdoor collectie wordt gecompleteerd door buitenkleden ontworpen door Van Duysen, Nicola Gallizia en Marta Ferri. Laatstgenoemde stelde ook een verfijnde nieuwe collectie fijn buitentextiel samen, gekenmerkt door subtiele patronen en warme tinten.

Tot slot twee iconische stand-alone stukken van Foster + Partners en Ron Gilad - de Arc sculptuurtafel met een volledig cementen afwerking en de Panna Cotta bijzettafels met een roestvrijstalen frame en geperforeerd blad die een Pietra Lavica onderstel ondersteunen. Beide in perfecte dialoog met een collectie ontworpen voor het leven in de open lucht. 

Lees verder op archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.