Echo van de Himalaya: rijke decors in Arte’s Alaya-collectie

De historische zijderoute spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Arte put voor haar nieuwe collectie inspiratie uit de ontegensprekelijk meest avontuurlijke etappe uit de reis: het fantastische Himalaya-gebied. De Alaya-collectie – met de dessins Katan Silk, Banyan, Saranda en Manali – is een weerspiegeling van de vergezichten op het berglandschap, de bossen en de kleurenpracht van de traditionele dorpen. Dessins in echte zijde maken van Alaya niet alleen een visuele maar ook een tactiele overdonderende ervaring.

Katan Silk – Een zweem van zijde
Katan Silk opent de Alaya-collectie met een impressie van de traditionele Katanzijde. Kleine onregelmatigheden, de verticale weeftechniek en andere originele details brengen deze delicate stof helemaal tot leven op je muren. De uitvoering in duurzame vinyl zorgt dan weer voor een onderhoudsvriendelijke beleving. Katan Silk komt in een brede range van maar liefst 28 kleurenopties, variërend van Nude tot Emerald.Banyan – Verdwalen in kleurenpracht
De majestueuze banyanboom en zijn opmerkelijke stam tekenen het verticale lijnenspel van dit panoramische dessin. In het Nederlands heet de boom (iets minder aantrekkelijk) ‘wurgvijg’, wat goed de wirwar van stammen en wortels van de boom omschrijft. Banyan laat je verdwalen in een dromerig fantasielandschap, goed verstopt hoog in de Himalaya. De textielbekleding in pure zijde verhoogt het mysterieuze, luxueuze gevoel van dit dessin. Banyan komt in de shades Red Blossom en Deep Forrest.

Saranda – Een Aziatisch decor
Met het Saranda-dessin daalt Arte af uit het hooggebergte en trekt het helemaal oostwaarts richting de Golf van Bengalen, een alternatief startpunt van de zijderoute. Het Sarandabos behoudt evenwel de hoge pieken en dalen, want Saranda betekent letterlijk ‘700 bergen’. In een erg typisch Aziatische tekenstijl toont het Saranda-dessin de heuvels, bomen en zachte wolkenhemel van het gebied. Het ontwerp komt in een versie met vermiljoen-blauwe en een met amberkleurige hoofdtonen, beide in pure zijde.Manali – Eclectisch authentiek
Terug naar het onherbergzame Himalayagebergte met het Manali-dessin uit de Alaya-collectie. De muurbekleding is een haast psychedelische en toch erg grafische en figuratieve voorstelling van het traditionele bergdorp met de vele kleurrijke Boeddhistische gebedsvlaggen. Ook de Manali-muurbekleding is gemaakt met pure zijde, wat niet alleen voor een authentieke look, maar ook voor een originele feel zorgt. Manali is beschikbaar in twee kleurvariates: Blueberry Hills en Sepia Clouds.

Meer informatie:
Arte
www.arte-international.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.