Familiebedrijf Dols viert 75e verjaardag

"Een mooi meubel kan je overal kopen, maar onze vriendschap niet. Van schoolartikelen naar totaalinterieurs. Van 1 wijze Dols naar 3 generaties Dols. Van collega’s, leveranciers en klanten naar vrienden. Met liefde voor interieurs. Voor meubels. En uiteraard voor mekaar. Dat is waar het bij Dols al 75 jaar om draait. Rechttoe rechtaan, als vrienden onder elkaar", laat familiebedrijf Dols weten op de website. De specialist in meubilair, interieur en design werkt samen met architecten, vormgevers en projectpartners in verschillende sectoren.Hieronder de geschiedenis van Dols in een notendop:

1948
Pierre Dols start zijn eenmanszaak P.M.J. Dols op. Vanuit het Nederlands dorp Doenrade verkoopt hij school- en kantoorartikelen. Hij kiest als logo voor een uil, het symbool voor wijsheid (iets dat ze je op scholen proberen bij te brengen).

1954
Doenrade werd al snel te klein en dus wijkt Pierre uit naar Sittard. Hij verhuist er zijn woning en zaak naar de Engelenkampstraat.

1963
Wanneer Pierre ziek valt, treedt zoon Jean Dols op als kostwinner. Hij neemt de zaak over en breidt die uit met kantoormeubilair.

1979
Jean verhuist de zaak naar een nieuwe, grotere vestiging in Sittard. Het is de plek waar je Dols vandaag nog altijd terug kunt vinden.

2002
Jeans zoon Thijs stapt mee in de zaak. De opvolging is verzekerd.

2005
Ook zoon Dries vervoegt het team van Dols en vervolledigt zo de derde generatie binnen het bedrijf.

2017
Dols fuseert met hun Belgische sectorgenoot C&P Furniture uit Zutendaal. Peter Jans wordt medezaakvoerder van het geheel.

2019
Dols en C&P gaan verder onder één naam en één entiteit: DOLS.

2023
75 jaar Dols. 75 jaar Friends of Furniture.

Meer informatie:
DOLS
Langendijkstraat 3
Poort Genk 7040
3690 Zutendaal
+32 89 61 27 51
hello@dols1948.com
www.dols1948.com

DOLS Nederland
Dr. Nolenslaan 112
6136 GV Sittard
+31 46 451 15 15
hello@dols1948.com
www.dols1948.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.