'Van signatuurwerken met speelse interpretatie Bauhaus verhaal'

Irene van Ophoven presenteert in Milaan nieuwe textielcollectie

Irene van Ophoven is bekend om gedurfde statements voor grootse interieurs. In Milaan presenteert zij een nieuwe textielcollectie van signatuurwerken met haar eigen speelse interpretatie van het Bauhaus verhaal: tussen toegepaste kunst en design.

Irene van Ophoven is een Nederlandse designer, styl- ist en oprichter van Studio Irene van Ophoven, gevestigd in Rotterdam. Zij helpt klanten zich te onderscheiden met een krachtige en karaktervolle uitstraling door o.a. creative direction, collectie-ontwikkeling en het signatuur geven aan ruimtes. De studio creëert patronen en designs en ontwikkeld interieur toepassingen en concepten.

Geometrische motieven en lifesize grafische ontwerpen zijn haar kenmerkende stijl. Irene is gefascineerd door textiel, het tactiele aspect daarvan en hoe je een ruimte betekenis geeft met het juiste design. Met haar sterke gevoel voor esthetiek en geraffineerd kleurgebruik creëert zij unieke ontwerpen. In onderscheidende interieurs zoals hotels, open lofts en grote kantoorruimtes komt haar werk perfect tot z’n recht.

Haar textiel en dessin ontwerpen komen vaak voort uit intuïtieve experimenten en onderzoek en de wens om een verbinding te leggen tussen het digitale scherm en het canvas van de ‘werkelijke’ fysieke wereld. In het ontwikkelproces zijn ambachtelijke technieken zoals zeefdruk en kleur- en materiaaltests vaak het uitgangspunt van haar ideeën en toegepaste ontwerpen. Dit resulteert in onder meer levensgrote ́feature walls ́ behang, tapijten, wandkleden, kunstwerken of decoratieve panelen en klein meubilair.

Naast autonoom ontwerpwerk, participeert Studio Irene van Ophoven regelmatig in creatieve samen- werkingen met klanten op gebied van concept, design en styling. Voor interieur architecten en voor verschillende merken maakt zij ‘bespoke’ designs die passen binnen een gewenste uitstraling in interieur projecten met de juiste verhalen, kleuren, materialen en patronen.

‘Living with Patterns’ bij Masterly, Milaan
In Milaan (Masterly, Nederlands Paviljoen – gecureerd door Nicole Uniquole) presenteert Irene van Ophoven een nieuwe collectie textiel statements met een eigenwijze interpretatie van het Bauhaus ver- haal: tussen toegepaste kunst en design. In deze nieuwe serie, exclusief gemaakt voor MONDiLAB - Next Level Textiles, heeft Irene de juiste combinatie gevonden van tastbaar handwerk, kunst en digitale technieken.

De collectie van Studio Irene van Ophoven bestaat uit ingelijste fluwelen wandkunst, wollen tapijten en prachtige kussens voor een complete inrichting van moderne interieurs. De ontwerpen combineren kleuren, vormen en gra- fische lijnen op een speelse en eigenzinnige manier. Bij Masterly verbreedt Irene haar verbeeldingskracht naar levendige patronen. Ze transformeert een tweedimensionaal ontwerp in een stapelbaar driedimensionaal stoeltje dat fun en functionaliteit in een ruimte binnen brengt. Kom naar Palazzo dei Giureconsulti om Irene te ontmoeten en haar werk en persoonlijke stijl te ontdekken.

Meer informatie:
Studio Irene van Ophoven
Goudsesingel 301
3032 EN Rotterdam
+316-19580681
studio@irenevanophoven.nl
www.irenevanophoven.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.