Adriaan Jonker van Luxury Bedding Company:

"Label aan assortiment toegevoegd dat aansluit op de vraag vanuit de markt"

Tot voor kort was de volledige focus van Luxury Bedding Company gericht op Serta en Mérens, maar sinds kort valt er nog een merk onder de slaapspecialist. Zo is LBC, dat onlangs een gloednieuw pand opende in Hattemerboek, exclusief distribiteur in Nederland geworden van het Amerikaanse label King Koil. Hiermee komt de teller van vertegenwoordigde merken op drie te staan.

"De vraag vanuit de markt sluit naadloos aan bij de producten van King Koil", legt mede-eigenaar Adriaan Jonker uit. "Een licentie lag er al een tijdje, maar dit is het moment om met ze in zee te gaan." The King Koil Mattress Company maakt al sinds 1898 handgemaakte matrassen, die inmiddels in meer dan 90 landen over de hele wereld te verkrijgen zijn. Het wereldwijde hoofdkantoor ligt in Avondale (Arizona).Ander segment dan huidige labels
De gestoffeerde matrassen van King Koil vallen in een ander prijsklasse als de Serta en Mérens. "Het label is een toevoeging aan het assortiment omdat het op een ader segment gericht is. King Koil is geschikt voor het midden van de markt, met vlakke matrassen van €  2000 tot € 3000 en elektrische matrassen voor € 3000 tot € 4000." 

Dit is opvallend, want juist de duurdere modellen doen het momenteel goed. Toch heeft Adriaan hier een verklaring voor: "Als de economie stabiliseert komt de onderkant van de markt weer terug. Vandaar is de uitbreiding met King Koil een investering voor de nabije toekomst." Op deze manier bereidt LBC zich alvast voor op andere tijden. Geschiedenis van King Koil 
In 1898 realiseerde Samuel Bronstein zijn droom: hij richtte United States Bedding op in St. Paul, Minnesota. Wat begon met zes medewerkers in een kleine fabriek, is gestaag gegroeid. In de vroege jaren van de 20e eeuw nam het aantal werknemers bij US Bedding toe en breidde het de productie uit. In de jaren dertig verbeterde US Bedding de bedvering enorm en was het op zoek naar een nieuwe naam voor zijn product. De naam King Koil was geboren. Meer informatie:
Luxury Bedding Company
Duurzaamheidstraat 23
8094 SC Hattemerbroek
088 – 784 8383
info@lbc.nl
www.luxurybeddingcompany.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.