Farrow & Ball lanceert de trends voor baby- & kinderkamers

Joa Studholme, Color Curator voor Farrow & Ball, kondigt de kinderslaapkamer trends voor 2023 aan. Van rustgevende babykamers tot gedurfde kleurrijke keuzes voor genderneutrale kinderkamers. 


Foto 1 Credits @donebymyselfblog - Muren Brinjal No.222 en plafond Rangwali No.296. Foto 2 Alles Eddy No.301 in Dead Flat

De babykamer
"Het gevoel van rust is belangrijk in een babykamer, probeer daarom sterke contrasten te vermijden. Een optie is om één kleur te gebruiken op alle oppervlakken, inclusief al het houtwerk en het plafond, waardoor ultieme rust in de slaapkamer ontstaat. Het biedt ook een prachtige achtergrond voor decoraties zoals muurschilderingen of stickers als je kinderen wat groter worden.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een neutraal kleurenschema, is een meer ingetogen optie om de muren en het plafond in een zacht wit te schilderen, zoals All White en vervolgens een iets sterkere toon zoals Stirabout op het houtwerkt te gebruiken.


Alles Setting Plaster No. 231 in Dead Flat.

Met de lichtste kleur op het grootste oppervlak voelt de kamer groot en helder aan, terwijl een donkere kleur op het houtwerk ervoor zorgt dat het speciaal aanvoelt voor het jongste lid van het gezin.
Vergeet niet om de nieuwe Dead Flat afwerking te gebruiken, die niet alleen veilig is voor gebruik in baby- en kinderkamers, maar ook supersterk en afneembaar.


Muren India Yellow No.66, plafond en plint School House White No.291.

Kinderkamer tot 5 jaar
Bij het inrichten van kinderkamers staan we vaak voor het dilemma of we moeten kiezen voor de favoriete kleur van je kind of wat past bij de rest van het huis. Het gebruik van sterke kleuren aan de onderkant van de muren inclusief plinten in een lichtere tint is de perfecte oplossing. Een kleursplitsing als deze zal de kamer ook speelser en groter laten lijken, terwijl het nog steeds gezellig en aantrekkelijk is voor de kleintjes die nog op de vloer spelen. Probeer voor extra fun de reflecterende Full Gloss aan de onderkant en de ultramatte Dead Flat aan de bovenkant.


Foto 1 Muren James White No.2010 met Sap Green No.W56 & Dutch Orange No. W76. Foto 2 Muren en plafond Pink Drab No.207 & School House White No.291, het bed Oval Room Blue No.85

Kinderplafonds verdienen extra aandacht. Waarom zou je jouw kind niet verwennen door kleur of zelfs behang te gebruiken? Het Yukutori behang geeft een magisch effect van vogels die overvliegen en ieder kind is dol op geschilderde strepen die over het plafond en langs de muren lopen.

Een andere manier om een vleugje plezier toe te voegen en die ook nog eens praktisch is, zijn geverfde vloeren. Een witte verf, zoals Wevet, zal het licht in een kleine kamer weerkaatsen, terwijl Stone Blue of India Yellow de kamer juist een speels gevoel geven. Voor nog meer impact kun je experimenteren met strepen of ruitpatronen.


Muren Peignoir No.286, plafond Great White No.2006 en de vloer Rangwali No.296.

Kinderkamer 5 tot 10 jaar
Het ontwerp van elke kinderkamer kan eenvoudig worden verbeterd met een gedurfde accentkleur op de kledingkast, het bed of ander meubilair. Voor lades zijn de upcycling-opties eindeloos, van het gebruik van een contrasterende kleur op elke lade tot het creëren van een verfijnd verloop van één kleur.
Zo hoeven stoelpoten niet dezelfde kleur te hebben als de zitting, kunnen gepersonaliseerde hoofdeinden direct op de muur worden geverfd en planken schreeuwen om contrasterende kleuren.


Dayroom Yellow No.233.

Voor een subtielere kleuraccent kun je proberen een heldere toon zoals Bamboozle of Vardo toe te voegen aan de binnenkant van een boekenkast. Als je voorzichtig bent met kleur, betrek je kind er dan bij en laat ze een tint kiezen voor de binnenkant van de kast - het is elke ochtend een mooie begroeting voor ze en je kunt de tint gemakkelijk veranderen als hun stijl verandert. Deze techniek heeft ook als voordeel dat je de kastdeur ook dicht kan doen", besluit Farrow & Ball.


Credits @donebymyselfblog - Muren Archive No. 227 en houtwerk Picture Gallery Red No.42

Meer informatie:
Farrow & Ball
www.farrow-ball.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.