Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Kers op de kaart'

Brabantia is B Corp gecertificeerd

Brabantia mag zich sinds 17 maart B Corp noemen. B Corps, voluit Benefit Corporations, zijn bedrijven die worden erkend voor hun positieve impact op mens en milieu. De certificering is een erkenning voor het Nederlandse interieur designmerk. Het sluit aan bij Brabantia’s doelstelling om in 2035 de overstap te hebben gemaakt naar 100% circulair design.
 


B Corp certificeringsproces
Om B Corp te worden moest Brabantia een certificeringstraject doorlopen. De certificering wordt alleen toegekend aan bedrijven die meer dan 80 punten hebben behaald in de zogenaamde B Corp Impact Assessment. Het behalen van de B Corp certificering is een uitgebreid traject van bijna 2 jaar, waarbij een compleet bedrijfsonderzoek  wordt uitgevoerd op maatschappelijk verantwoord ondernemen en wordt gekeken naar de impact van een bedrijf op vijf pijlers: bestuur, milieu, werknemers, klanten en gemeenschap.

Tijn van Elderen, CEO bij Brabantia, is blij met deze kers op de taart: "Als familiebedrijf doen we er alles aan om een betere wereld achter te laten voor de volgende generatie. Zo streven we er tijdens de productie naar om 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen te gebruiken. Het certificeringsproces was intensief, maar heeft ons opnieuw bevestigd hoe belangrijk het is om bij te dragen aan een mooiere wereld. We zijn vereerd dat we als Brabantia nu deel uit mogen maken van deze bijzondere community van mooie, toonaangevende en duurzame bedrijven."

Tessa van Soest, Director B Lab Benelux: "We zijn erg blij om Brabantia te verwelkomen in de B Corp-gemeenschap! Hun intentie om te werken aan continue verbetering en hun streven naar 100% circulair design in 2035 zijn grote stappen. Proficiat aan dit mooie familiebedrijf."

Meer informatie:
Brabantia
www.brabantia.nl

Publicatiedatum: