Stakers Forbo Flooring houden een stille tocht: 'Dit was ooit een sociaal bedrijf'

De stakende werknemers van Forbo Flooring in Assendelft houden vandaag (17 maart) een stille tocht langs de overige vloerenbedrijven van het concern in Krommenie en Wormerveer. Zij staan hiermee stil bij de tijden dat Forbo nog een sociaal bedrijf was voor zijn medewerkers. Dat schrijft Peter te Lintel Hekkert namens het FNV.

Yolanda Reus, bestuurder FNV Procesindustrie: "Want helaas is dat niet meer zo. De directie neemt de mensen op de werkvloer totaal niet serieus en wil hen dit jaar afschepen met een zeer magere loonsverhoging. Wij vinden dat heel triest."


Forbo Flooring in Assendelft.

Er moet 14,3% bij
De werknemers van Forbo Flooring staken sinds begin maart voor een beter salaris. Het bedrijf heeft toen een ultimatum laten verlopen van de FNV. Daarin eiste de vakbond een cao voor een jaar waarin de lonen met 14,3% omhooggaan. Verder moeten de salarissen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). Forbo wil niet verder gaan dan 6,5%.

Staking een week langer
De FNV heeft donderdag bekendgemaakt dat de staking bij Forbo Flooring nog minstens een week langer duurt, tot maandag 27 maart. Reus: "De bal ligt bij Forbo, zij moeten met een verbeterd eindbod komen. De werknemers geven een kneiterhard signaal af: zij staken door tot de directie tegemoetkomt aan hun eisen."

Alles ligt plat
Ook bij zusterbedrijf Forbo-Novilon in Coevorden hebben de mensen het werk neergelegd, in ieder geval tot en met zondag. Zij eisen eenzelfde loonsverhoging en een eenmalige compensatie voor het financieel zware jaar 2022. Janwillem Compaijen, bestuurder FNV Procesindustrie: "Dit treft het bedrijf heel erg. De productie, logistiek; alles ligt plat, er gaat niets meer de deur uit."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.