Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met eigen webshop, verkoop via Bol.com en units bij Loods5

Groothandel in woonaccessoires failliet

Woonaccessoires gemaakt van natuurlijke materialen, manden van zeegras, onderzetters van jute en kaarsen in een prachtig bakje van kokosnoot. Een groothandel, zowel importeur als leverancier van Home Ware artikelen die op een duurzame manier worden geproduceerd, is door de rechtbank Utrecht in staat van faillissement verklaard. Dat is vandaag (donderdag 16 maart) bekend gemaakt. Mr. A.R. Logtenberg is tot curator benoemd.Het gaat in deze om het bedrijf Team Big BV Yoshiko Home uit Nieuwegein dat failliet is verklaard. Zeker vijf medewerkers verliezen hun baan. De onderneming zorgde zelf voor de ontwikkeling, productie, import, in-, op- en uitslag en verkoop van haar artikelen. Een en ander vond plaats vanuit haar kantoor in Nieuwegein. Het bedrijf leverde zowel aan B2B- als B2C-klanten. Verkoop geschiedde middels een agentenmodel, via een eigen webshop en Bol.com alsmede via eigen units bij Loods5.

Lisa van Roode is de oprichtster van Yoshiko. Zij werkt al jarenlang in de mode, waar ze voor bekende winkelketens grote volumes T-shirts, spijkerbroeken en andere kledingstukken produceert in het buitenland. Onderweg kwam ze veel wantoestanden tegen in fabrieken en ateliers. Het gevoel van onrecht bleef aan haar knagen als ze door de straten van Dhaka reed langs krotten- en sloppenwijken waar zwerfkinderen op zoek zijn naar een beter bestaan.

Met de oprichting van haar eigen home ware label Yoshiko besloot Lisa wat terug te doen voor de kinderen in Bangladesh. Yoshiko staat voor accessoires in huis, gemaakt van natuurlijke materialen als zeegras, waar er daar enorm veel van is, zodat de lokale bevolking op een eerlijke manier iets kan verdienen. Voor Yoshiko wordt zeegras bijvoorbeeld bewerkt en gevlochten tot de mooiste manden waar wij hier onze planten inzetten of de was ingooien.

(Nog) niet bekend is of een doorstart wordt onderzocht.

Meer informatie:
Team Big BV Yoshiko Home
Utrechthaven 9 B
3433 PN Nieuwegein
[email protected] 
www.yoshikohome.com