Catellani & Smith lampen in Victoriaans huis

Een woning in Britse stijl, met de belangrijkste kenmerken van het Victoriaanse tijdperk, herbergt het warme licht van vele Catellani & Smith lampen die voor dit project zijn geselecteerd door Reflex Architecture.

Van de boiserie die de muren bedekt tot de prachtige stucplafonds met barokke texturen, dragen alle architecturale en decoratieve elementen bij tot wat op het eerste gezicht kan worden herkend als de meest iconische Britse stijl.We beginnen ons bezoek bij de hoofdtrap met een op maat gemaakte kroonluchter, bestaande uit zeven PostKrisi 51 hanglampen van natuurlijk glasvezel, die op elke verdieping te vinden is en die de witte muren accentueert, in contrast met de gebrande bruine kleur van de treden en leuningen. Dezelfde lampen, ditmaal opgesteld in een compositie van slechts twee hanglampen, zijn geïnstalleerd in de secundaire trap.

In beide gevallen combineren de transparante kappen van PostKrisi-lampen elegant met de vele Light Stick V-lampen in satijn-gouden afwerking, die zijn geïnstalleerd aan de muren, om de verfijnde witte boiserie te versieren en te verlichten.

Het interieur van de woning is een eerbetoon aan elegantie, aangevuld met hedendaagse kunstwerken en sculpturen, open haarden in Engelse stijl omgeven door vakkundig bewerkte kaders en sierlijke stucwerk.
Andere modellen PostKrisi-lampen zijn te vinden in de grote woonkamer, zowel in de vloer- (PostKrisi 64) als in de tafelversie (PostKrisi 61). Twee spectaculaire Gold Moon Chandeliers spelen een belangrijke rol in de kamer, elk geïnstalleerd boven een van de twee afzonderlijke woonkamers die zijn geplaatst aan weerszijden van een zeer mooie piano, in het midden van de kamer. De kroonluchters verspreiden een warm gouden licht, dankzij de afwerking met bladgoud van de pendelschijven, die op verschillende hoogten hangen.

In de eetkamer staan drie Stchu-Moon 02 op een rij boven de lange tafel, die door vele zitplaatsen wordt omgeven. Het glanzende blad van de tafel weerspiegelt de gouden binnenkant van de hanglampen en het onregelmatige oppervlak met stalen lepels waarin de lichtbronnen zijn ondergebracht, waardoor het brekingseffect dat ontstaat door de interactie van het licht met de gouden bladafwerking wordt versterkt.

De lampen uit de PostKrisi-collectie zijn ook geselecteerd voor de meest private kamers. In het bijzonder hangt een PostKrisi 49 hanglamp, in witte handgeschilderde afwerking en aan de binnenkant bekleed met bladgoud, aan het plafond van de kleedkamer. De warme gouden verlichting van de lamp creëert een gezellige en gastvrije sfeer en versterkt tegelijkertijd de prachtige bas-reliëfs die het plafond versieren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.