Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forse loonsverhoging voor werknemers Hibin

FNV Bouwen & Wonen heeft gisteravond, evenals de overige betrokken bonden, een cao onderhandelingsresultaat bereikt met Hibin, groothandelaar in bouwmaterialen, met aangesloten bedrijven als BMN, Bouwmaat en Raab Karcher. Werkonderbrekingen en stakingen worden opgeschort.



Staken loont
Osman Yildiz, FNV Bouwen & Wonen cao onderhandelaar: "Onze strijdbare leden hebben via een aantal werkonderbrekingen aangetoond dat ze een goede cao waard zijn en dat staken loont! Voor vrijdag stonden er bovendien al op tal van locaties 24-uursstakingen in de steigers. De acties worden nu opgeschort tot onze leden over dit onderhandelingsresultaat hebben gestemd. Wij leggen dit positief aan ze voor. De werknemers in de laagste schalen krijgen een forse loonsverhoging, van 9,4%, die zij hard nodig hebben om rond te kunnen komen in deze sombere tijden van voortdurend hoge inflatie. En gemiddeld gaat iedereen er 8,4 % op vooruit. Dat is aanzienlijk meer dan het eerder door onze leden afgewezen magere eindbod van Hibin (4,5 % + € 50)."

Bron: FNV

Publicatiedatum: